Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и съпругата му Софи се развеждат, обяви министър-председателят в профила си в Instagram. По думите му двамата са взели това решение след "много смислени и трудни разговори". 

"Както винаги, ние оставаме близки, с дълбока любов и уважение един към друг и към всичко, което сме изградили и ще продължим да изграждаме", написа той. Трюдо моли тяхната поверителност да бъде уважена заради благополучието на децата им. 

Неговата съпруга Софи Грегоар-Трюдо, която е с три години по-млада от премиера, излезе със сходна публикация в същата социална мрежа.

От канцеларията на канадския премиер потвърдиха, че двойката е подписала съответното правно споразумение, предаде Ройтерс. 

Двамата се срещат през 2002 г., когато Трюдо се завръща в Монреал след няколко години като преподавател във Ванкувър, припомня CNN официалната му биография. Те се ожениха през май 2005 г. и имат три деца - Ксавие, Ела-Грейс и Хедриън.

След като Джъстин Трюдо стана министър-председател на Канада в края на 2015 г., често бе придружаван от съпругата си на светски събития и посещения в чужбина, отбелязва Ройтерс.

През последните години обаче Софи Грегоар-Трюдо рядко бе виждана редом до мъжа си. Двамата все пак пътуваха до Лондон през май за коронацията на британския крал Чарлз Трети, а преди това заедно посрещнаха президента на САЩ Джо Байдън по време на посещението му в Канада в края на март.