Кание Уест призна, че е бил на ръба да банкрутира. Причината е прекратяването на договора му с гигантът Adidas, а колосалната сума, която загубил от сделката е около 2 млрд. долара, посочва Daily Mail.

Рапърът загуби статута си на милиардер през 2022 г. Освен Adidas и други марки прекратиха договорите си с него заради антисемитските му изблици и бяха възмутени, че промотира тениски с надпис "White Lives Matter" на ревюто си на Седмицата на модата в Париж. По-късно TMZ разговаря с него и го попита дали съжалява за антисемитските си коментари, на което Кание отговори: "Всеки има право на мнение, както и аз".

Иначе в рекламата си за Супербоул, който се състоя миналия уикенд, той сподели пред присъстващите, че иска да е честен с тях и разкри, че е загубил всичко, пише таблоидът. Според TMZ богатството на Кание започнало да намалява, след като се преместил в Италия със съпругата си Бианка Ченсори.

Междувременно към днешна дата рапърът сподели, че се справя по-добре финансово, като причина за това е именно последната му реклама на спортното събитие, както и новият му албум "Vultures", който достигна до челните класации в над 100 държави. "Ако не умеех да правя музика и нямах талант и фенове, всички щяха да ме унищожат. Но тъй като съм способен, мога да се боря", каза още Уест през уикенда.

Както споменахме рапърът се завърна под светлината на прожекторите в неделя вечер с реклама на модната си марка Yeezy. И не пропусна да каже, че за 30 секунди той и екипът му получили милиони долари. След като се появи на екран много зрители написаха в социалните мрежи, че рекламата била "хитър маркетингов трик".