Кание Уест е направил редица шокиращи твърдения в текстовете, които е изпратил на Илън Мъск. В чат с милиардера Йе твърди, че е получил "признаци на аутизъм" след автомобилна катастрофа, и твърди, че бившата му Ким Кардашиян "държи децата му далеч от него", пише "Daily Express".

В скрийншоти, изпратени до изданието, стана ясно, че дизайнерът на "Yeezy" е написал дълго съобщение до главния изпълнителен директор на "Tesla", в което твърди, че има "признаци на аутизъм вследствие от автомобилна катастрофа", като се позовава на скандалния инцидент през 2002 г. Тогава Кание, който сега предпочита да го наричат само "Ye", се е прибирал от звукозаписно студио в ранните часове на октомврийска сутрин, когато според TMZ, е заспал зад волана на наетия от него "Lexus". Автомобилът му се блъснал в насрещно движещ се автомобил и при сблъсъка рапърът е с напълно разбита челюст, а другия шофьор според таблоидът, е бил със счупени два крака. Инцидентът вдъхновява носителя на "Грами" да напише своя хит "Through the Wire", който изпява с пристегната челюст по време на възстановяването си. Аутизмът обаче не е състояние, което се проявява при подобни инциденти. 

В чата, получен за "Daily Express", стана ясно и друго - Уест се заканил на собственика на "X", като му казал: "Не можеш да гледаш как Ким държи децата ми далеч от мен и да не казваш нищо публично, а след това да се наричаш мой приятел." Припомняме, че Кание отправи множество претенции към бившата си съпруга, откакто разводът им бе финализиран.

Въпреки твърденията му, че Кимбърли не му позволява да вижда децата, той бе забелязан наскоро в Италия с най-малкото си дете - Сейнт. Междувременно в чата си с Илън Уест написал още, че "не е биполярен" и Мъск "не му дължи нищо".

View this post on Instagram

A post shared by RapNewsHip-HopMusic (@rapflash4you)

Това е доста противоречив коментар, тъй като през 2018 г. самият Кание разкри, че има установена диагноза за биполярно разстройство, а миналата година заяви, че е бил "погрешно диагностициран" и "почти дрогиран", за да бъде "по-лесно управляем". Разкритието дойде по време на тирадата му в "X", известен преди като "Twitter", от който бe изгонен.