Рапърът Кание Уест заяви в интервю в предаването "Бийтс 1 шоу", че е уверен, че един ден ще стане президент на САЩ.

Медийната изява на 42-годишният музикант се състоя броени часове, преди излизането на новия му албум "Jesus is King". Уест, който от известно време публично афишира привързаността си към християнството, застъпи разнообразни теми в с водещия на шоуто Зейн Лоу - от порнографията до Доналд Тръмп.

"Ще дойде време, когато аз ще бъда президент на САЩ и ще си спомня... всеки, който не е имал капацитета да разбере на културно ниво това, което правим", каза Уест, без да уточни кого има предвид.

Той открито заяви поддръжката си за републиканския президент. Уест често се явяваше на публични места с червена бейзболна шапка, на която беше изписан предизборния лозунг на Тръмп.

"За най-големия жив изпълнител, носенето на червена шапка беше като Божия шега срещу всички хора от левицата. Исках да им кажа - "Не, вашите номера не минават пред Кание!", обясни рапърът.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той увери аудиторията, че един ден ще стане новия стопанин на Белия дом. Уест довери, че е помолил всички членове на екипа, който му помогна да запише деветия си студиен албум, да се въздържат от извънбрачни сексуални връзки. Рапърът си призна, че навремето бил болезнено пристрастен към порнографията и към секса, но сега вече не бил зависим от тях, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Излизането на новия албум на Уест "Jesus is King" е придружено с появата на 30-минутен едноименен филм. Рапърът довери, че десетият му албум ще е със заглавие "Jesus is Born" и ще види бял свят по Коледа.