Както по-рано през тази година стана ясно, сериалът "Сексът и градът" се завръща на малкия екран цели 16 години след края си, само че под друго заглавие, а именно "И просто така" ("And Just Like That"). И макар милионите му фенове по цял свят да очакват с нетърпение продължението на историята, те ще трябва да почакат още малко, тъй като в момента то все още се снима в Ню Йорк.

След като се разбра, че актрисата Ким Картал, превълътила се навремето в образа на Саманта Джоунс, този път няма да участва в поредицата, зрителите могат да бъдат спокойни, че поне романсът между Кари и Тузара няма да приключи. Освен това в новите епизоди ще се появи още един дългоочакван герой - Ейдън, който бе втората голяма любов на водещата своя собствена рубрика във вестник "New York Star" Брадшоу. Наскоро Джон Корбет, както е истинското име на актьора, потвърди, че ще се включи в продукцията, като уточни, че ролята му не е второстепенна.

В оригиналната поредица той играе годеник на Кари между 2000 г. и 2003 г., а последната му появя е във втория пълнометражен филм от 2010 г.

Във шоуто се завръща и Крис Нот, който оново ще влезе в обувките на Мистър Биг - голямата любов на екранния образ на Сара Джесика Паркър. Участието му до последно бе под въпрос, защото първоначално излезе информация, че той няма застане пред камера, но впоследствие продуцентите обявиха, че все пак са успели да се договорят с него. Само че в първите дни на снимачния процес актьорът не зае мястото си сред своите колеги, всявайки смут у почитателите на предаването, притеснили се, че най-вероятно нещо се е объркало. Сега обаче папарашки снимки показват, че това не е така, понеже Нот вече снима сцени.

В общо 10 епизода, всеки от които по ще бъде по половин час, "И просто така" ще разкаже за все така близкото приятелство между Кари Брадшоу, Миранда Хобс и Шарлот Йорк, които живеят в Манхатън. Създателите на сериала  продължават да държат в тайна датата на неговата премиера, а освен това още не издават подробности около промените, които са настъпили в живота на основните персонажите през годините.