Херцогинята на Кембридж поведе ослепителната модна надпревара сред кралските особи в годишното събитие на Ордена на жартиерата в Лондон.

Вижте снимки >>

Кейт бе изключително елегантна в бяла рокля тип "манто" на дизайнерката Catherin Walker. Тя се присъедини към испанската кралица Летисия и холандската кралица Максима, херцогинята на Корнуол и графинята на Уесекс на церемония в замъкна Уиндзор.

Летисия бе облечена в забележителна рокля на испанския бранд Cherubina, а Максима носеше рокля в пепел от рози с бели ревери Claes Iversen. Кралиците пристигнаха във Великобритания, за да са до съпрузите си - крал Фелипе VI и крал Вилем-Александър, които получиха рицарско звание от Ордена на жартиерата.

Фелипе получи званието по време на държавна визита през юли 2017 година, а Вилем-Александър през октомври 2018 г. Сега техните почетни титли влязоха официално в сила на специална церемония, на която присъстваха принц Чарлз, принцеса Ан, принц Андрю, принц Едуард и принц Уилям.

Въпреки че денят де факто бе посветен на съпрузите им, кралските особи се погрижиха погледите да бъдат приковани в тях. Това е втората среща на Катрин на Катрин с кралицата на Испания Летисия, както и с кралицата на Холандия Максима.