Повечето хора съзират само положителната страна на славата - онази, окъпана в ярките светлини на прожекторите, осигуряваща на знаменитостите мечтания от мнозина луксозен живот и носеща със себе си любовта и признанието на околните. Но както се казва, всяка монета има две страни. Точно така стоят нещата и с популярността, от която, подобно на луната, се вижда само нейната ярка част.

Къванч Татлъту със сигурност би потвърдил тези думи, тъй като повече от година той и съпругата му Башак Дизер се сблъскват с минусите на известността. Актьорът и дизайнерката не спират да получават смъртни заплахи в социалните мрежи и по пощата от психично болния Синан Алтънташ, който ги обвинява за края на връзката му с колежката на Татлъту от сериала "Север Юг" - Хазар Ергючлю.

Вижте снимки на Къванч >>

Всичко започва през май м.г., когато мъжа се опитва да проникне в кафенето, което е собственост на Башак, намиращо се в квартал Харбие в космополитния Истанбул. 28-годишният тогава Синан пристига пред заведението рано сутринта и започва да вика и блъска по вратата и прозорците му, настоявайки да се види с жената на звездата от "Ирония на съдбата", за да я убеди да му помогне да си върне любимата обратно . Нея обаче я няма, за разлика от персонала, който се подготвя за новия работен ден. Разтревожените служители се заключват вътре и веднага се обаждат в полицията, а не след дълго органите на реда отвеждат мъжа в районното управление.

Къванч и съпругата му Башак Дизер

Снимка: Официален профил в Instagram

Къванч и Башак разбират за случилото се няколко часа по-късно и дори не се замислят дали да подадат жалба срещу Алтънташ. Самата Хазар отрича да е имала каквито и да било отношения със задържаното лице. Нещо повече, тя категорично заявява, че дори не го познава.

Историята обаче не приключва тук. Турското издание "Posta" предава, че след месеци затишие, преди няколко седмици Татлъту и половинката му са започнали да получават смъртни заплахи от Синан.

"Ще изнасиля и убия съпругата ти, а теб ще превърна в мое куче, преди да отнема и твоя живот", заканва се маниакът в съобщение до артиста.

Снимка: Официален профил в Instagram

Постоянният тормоз, на който са подложени, семейството да подадат жалба в полицията, откъдето издават ограничителна заповед на Алтънташ със забраната да припарва до бившия спортист и любимата му, ако не иска да се озове в затвора. Това обаче явно не е сплашило достатъчно, тъй като той продължава да ги притеснява. В крайна сметка Татлъту се оплаква в прокуратурата, искайки принудително настаняване в лудница за Синан.

Наскоро майката на психично болния мъж се извини публично на актьора, молейки го да прояви разбиране и да оттегли жалбите си. Тя твърди, че по природа синът ѝ не е агресивен, но се е променил в началото на коронавирус пандемията.

"Не вкарвайте момчето ми в затвора. Обещавам да го накарам да се подложи на лечение", казва жената.