Носителят на награди "Оскар" Кевин Спейси пледира невинен в британски съд по обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже преди повече от десетилетие, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Актьорът, който е 62-годишен, заяви, че е невинен по време на заседание в лондонския Централен наказателен съд. Бившата звезда от "Къща от карти", който ръководеше лондонския театър "Олд Вик" между 2004 г. и 2015 г., отхвърли четирите обвинения за сексуално нападение и обвинението за склоняване към сексуална дейност без съгласието на другата страна.

Случаите са от периода март 2005 г.- август 2008 г. в Лондон и от април 2013 г. в Западна Англия. Жертвите сега са на възраст над 30 г. и над 40 г. Преди това адвокатът на Спейси бе заявил, че актьорът "упорито отрича" обвиненията. Спейси бе освободен под гаранция и му бе позволено да се завърне в САЩ преди предварително изслушване по делото миналия месец.

Процесът беше насрочен за 6 юни догодина.

Актьорът е носител на награди "Оскар" за поддържаща роля във филма "Обичайните заподозрени" от 1995 г. и за главната роля в "Американски прелести" от 1999 г. Звездната му кариера бе прекъсната внезапно през 2017 г., когато актьорът Антъни Рап го обвини, че го е насилил на парти през 80-те години, когато Рап бил юноша. Спейси отрича обвиненията.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos