Южнокорейският певец, танцьор, актьор и модел Мунбин от групата "Астро" беше намерен мъртъв в дома си, съобщиха световните осведомителни агенции, позовавайки се на звукозаписната му компания "Фантанго".

Според местни медии Мунбин, на 25 години, е намерен мъртъв в дома си в квартала Гангнам на Сеул и вероятно става дума за самоубийство. Полицията е отказала коментар.

Мунбин става известен като актьор още като дете. През 2016 г. дебютира като певец с момчешката група "Астро". Той имаше насрочен концерт през май в Пусан с подгрупа "Мунбин и Санха".

Снимка: Instagram

Самоубийството е сред водещите причини за смърт при младите хора в Южна Корея по официални данни.

След съобщението за смъртта на Мунбин темата стана най-търсена в платформата Уейбо, като мнозина казват, че новината им напомня за смъртта на други млади южнокорейски поп звезди.

През 2017 г. Ким Джон-хюн, вокалист на южнокорейската момчешка група "Шайни", загина при очевидно самоубийство на 27 години.

Зад блясъка и пайетите Кей-поп индустрията е известна със своята ожесточена конкуренция, липса на уважение към личния живот на артистите, онлайн тормоз и постоянен натиск да се поддържа на всяка цена безупречен имидж, пише АФП.

Няколко изгряващи Кей-поп звезди починаха през последните години. През 2019 г. имаше две съмнения за самоубийства на млади певици за един месец.