Херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън и нейният съпруг - принц Уилям, вчера бяха на планирано посещение в Брадфорд, където Кейт даде топла прегръдка на младия Джош, който стоеше сред тълпата пред Градския съвет в Брадфорд с надеждата да зърне кралската двойка.

Вижте кадрите >>

Джош, който страда от аутизъм, бе сред събралите се почитатели на Кейт и Уилям, заедно с майка си Сю. Херцогинята го прегърна и му каза, че е получила всички картички по повод сватбата ѝ и раждането на децата ѝ, които Джош е бил направил за нея.

Коментаторите на кралското семейство побързаха да споделят, че това противоречи на етикета, но Кайт Мидълтън явно е решила да последва примера на херцогинята на Съсекс "в отстъпление" - Меган Маркъл, която често поздравява отблизо и прегръща хората по време на кралските си визити.

Майката на Джош - Сю споделя пред Daily Mail:

"Кейт дойде при нас, Джош я прегърна и малко си поговориха."

Според Сю момчето е попитало херцогинята дали е получила картичките му за сватбата и за раждането на децата ѝ и тя отговорила утвърдително.

"Джош е с аутизъм, затова беше страхотно, че тя отдели от времето си, за да поговори с него", казва Сю.

За визитата си в Брадфорд Мидълтън бе избрала дълго палто в тъмно зелено и ефектни обеци с акцент също в зелено, като за срещата си с хора с различни религии в общински център в града, херцогинята бе заложила на дълга карирана рокля в сиво с ефектна панделка на врата.

Впечатление направи и жестът на принц Уилям, който поднесе на съпругата си бяла роза, откъсната от букета, който Кейт получи от друго момченце пред Градския съвет в Брадфорд.

После кралската двойка посети Khidmat Centre в града, където Кейт бе взела на ръце 18-месечно момиченце и като една истинска и опитна майка на три деца, танцува и пя с малката Сорая Ахмад. Принц Уилям говори за това колко е важно хората да преодоляват различията си и да продължават напред, в което много хора намериха паралел и с настоящата ситуация около оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от кралското семейство.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Понякога трябва да се опиташ да накараш хората да разберат, че е ок да се сблъскваме с тези предизвикателства, че имаме нужда да ги преодолеем и да вървим напред, вместо да стоим на едно място и да се преструваме, че това не се случва, което никак не е хубаво", бяха думите на херцога на Кеймбридж.