Британците трябва да обръщат повече внимание на потребностите, които имат децата на възраст под пет години за развитието си, призова в отворено писмо Кейт, съпругата на престолонаследника принц Уилям, предават медиите на Острова.

Принцесата на Уелс, каквато е официална ѝ титла, превърна проблема в една от основните си каузи. Преди две години тя създаде център, за да насочи вниманието към значимостта на първите пет години от живота.

"Това е време, в което полагаме основите... за цял живот. Когато се научим да разбираме себе си, разбираме другите и разбираме света, в който живеем", пише Кейт, която по-рано тази седмица се срещна с експерти, които са готови предоставят съвети и подкрепа на центъра. "Но като общество в момента отделяме много повече от времето и енергията си в по-късен етап от живота. Напълно съм убедена, че дългосрочната ни кампания ще промени това".

Вижте снимки на Кейт >>

Съпругата на принц Уилям каза, че към нея ще се присъединят също "добре познати лица от сферата на музиката, спорта и телевизията", за да подчертаят изключителното значение на ранното детство.

В последните два месеца британските кралски особи бяха в центъра на вниманието след обвиненията, които принц Хари, по-малкият син на крал Чарлз Трети, и съпругата му Меган публично отправиха към фамилията, припомня БТА. Съпрузите отправиха своите упреци в рамките на докоменталната поредица от шест епизода, носеща техните имена, която се излъчена по стрийминг платформата Netflix.

Кралският двор засега не реагира на изказванията на херцозите на Съсекс, а членовете му са се съсредоточили върху изпълнението на ангажиментите си, отбелязва Ройтерс.

Снимка: Getty Images