Кейт Мидълтън се завърна у дома след двуседмичен престой в лондонската болница, в която постъпи, за да й бъде направена коремна операция.

Очаква се 42-годишната принцеса на Уелс да започне да изпълнява официалните си ангажименти чак след Великден. Според информацията, съпругът й принц Уилям също е разчистил графика си, за да бъде до нея.

Кейт влезе в болница на 16 януари, като стана ясно, че възстановяването й "напредва добре" и вече може да продължи у дома. Там тя отново ще бъде под медицинско наблюдение и само от мнението на лекарите ще зависи кога точно Кейт ще може да се върне към кралските си задължения.

Говорител на двореца Кенсингтън каза: "Принцесата на Уелс се завърна у дома в Уиндзор, за да продължи възстановяването си от операцията. Принцът и принцесата искат да изкажат огромна благодарност на целия екип на Лондонската клиника, особено на отдадения персонал от медицински сестри, за грижите, които полагаха. Уелското семейство продължава да е благодарно за хубавите пожелания, които са получили от цял ​​свят."

Междувременно тъстът на принцесата, крал Чарлз III, остава в лондонската болница, след като миналия петък беше приет за операция заради уголемена простата. Съпругата му Камила вече два пъти го посети в здравното заведение, като увери сънародниците им, че всичко с него е наред и възстановяването му върви добре.