Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се насладиха на по чаша бира и играха футбол на хиподрума "Нюмаркет" като част от тържествата за платинения юбилей на кралицата.

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям бяха във весело настроение, когато пристигнаха в четвъртък следобед на първия по рода си Ден на графство Кеймбриджшър, съобщи "Daily Mirror".

По време на празненството, което включваше състезания, представления и повече от 100 сергии, хиляди хора събираха пари за благотворителност, но Кейт и принц Уилям бяха тези, които приковаха погледите.

Снимка: Getty Images

Кейт бе облечена в пъстра рокля и със сандали на платформа, но това не й попречи да подхване футболната топка и да вкара във вратата пред впечатлената тълпа. Преди да опита, Кейт предупреди хората, че ще й бъде трудно да рита с тези обувки. 

След като шутира в мрежата, херцогинята стисна ръката на момче, което играеше преди нея, и каза: "Ти се справи по-добре от мен".

Снимка: Getty Images

На Кейт й беше много приятно да поиграе футбол. 

Снимка: Getty Images

Принц Уилям, който тази седмица беше рожденик, реши да не остава по-назад и се включи с топката въпреки че беше облечен в тъмносин костюм и велурени обувки.

След това двамата пиха студена бира, за да се разхладят, докато оживено разговаряха с няколко собственици на щандове, а също дегустираха и шоколад.

Събитието включваше 120 щанда на изложители от Кеймбриджшър, благотворителни организации, хора от общността.

Кейт забелязала майка с дете и попитала дали може да го подържи. Майката на бебето, Мариан Провост, която е пътувала от Холандия, за да гледа състезанията, каза, че херцогинята я помолила да прегърне детето, с думите: "Обичам бебета".

Кейт гушнала дъщеря й, четиримесечната Нора и после я върнала, а Провуст казала на херцогинята: "Насладете се на деня си и се наслаждавайте на децата си".

Преди да отидат на празненството Кейт и Уилям посетиха "Milton branch of East Anglia"s Children"s Hospices", където разговаряха със семейства, за които се събират благотворително средства. Едно от тях било на 12-годишният Джеймс Хол, който има генетично заболяване на съединителната тъкан.

Кейт сложи ръка на коляното на Джеймс, докато разговаряше с майка му Клер и по-големия му брат Хенри. 

Embed from Getty Images

Кейт се отнесла мило с момиченцето Уилоу Бамбър, на което казала: "Не се срамувай" и подала ръката си, по която то да рисува за платно от отпечатъци на ръце.

Снимка: Getty Images

След това херцогът и херцогинята бяха поздравени от Кърсти и Гари Карлин, чиято четиригодишна дъщеря Либи лежеше и спеше, до тях.

Embed from Getty Images

След като разказаха за рядкото й генетично заболяване, родителите на Либи предложиха да събудят дъщеря си, преди херцогът да каже: "Моля, не я будете".

"Знаем какво се случва, когато събудиш спящо дете", добави Кейт. 

По-рано вчера Уилям, и Кейт бяха в музея "Фицуилям" в Кеймбридж, за да представят наскоро поръчан ослепителен техен портрет - първият откакто са заедно, като двойка. 

Джейми Корет позира пред портрета, който е нарисувал Уилям

Снимка: Getty Images