Ким Кардашиян няма нищо против да води нормален живот извън малкия екран. 42-годишната реалити звезда сподели, че би била изключително щастлива, ако има възможността да е адвокат на пълен работен ден, пише "People".

"Бих била толкова щастлива да бъда адвокат на пълен работен ден", отговаря тя на въпроса дали някога би се замислила за живот без камери. 

Макар все още да не е официално адвокат, звездата от "Кардашиян" сподели на водещата Попи Харлоу, че се надява усилията ѝ в движението за реформа на наказателното право да бъдат "най-смислената работа в живота ѝ". "Винаги се шегувам с майка ми, която е мой мениджър - казвам, че Ким К. се пенсионира." А новата Ким ще е адвокат.

Реформаторската дейност на основателката на SKIMS започва през октомври 2017 г., след като научава за случая на Алис Мари Джонсън, която е в затвора от октомври 1996 г., след като е осъдена за трафик на наркотици. През 2016-а, когато на власт бе още Барак Обама, Джонсън има надежда, че ще бъде помилвана, предвид факта, че президентът се смили над 231 души с подобни обвинения като нейното. Уви, тя бе пропусната.

Този случай повлиява на Ким, която споделя клип от съда, определяйки случаят като "несправедлив". Бившата съпруга на Кание Уест се застъпва за подсъдимата, а когато през 2020-а Алис е освободена, Кимбърли продължава да застава зад други затворници, като дори иска освобождаването на баща, чиято дъщеря е убита при стрелба в началното училище в Увалде, Тексас. Съдейки по това, че бащата на Ким е адвокат, е съвсем логично и реалити звездата да започне да върви по неговия път. Дори през 2021-а държи изпит по право, който взима успешно, макар по-късно самата тя да споделя, че не й е било лесно.

"Взех изпита!!!! Гледайки се в огледалото, мога да заявя, че наистина се гордея с жената, в която се превърнах. Тези, които не знаят - бях на изпит в юридическия факултет и не, не ми бе поднесен, беше трудно".