Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще се събере по-рано от планираното, за да обсъди възможните санкции, които да наложи на Уил Смит заради неприемливото му поведение по време на церемонията за наградите "Оскар".

Срещата ще се състои на 8 април вместо на 18 април, както беше предварително обявено. Това става ясно от писмо, изпратено от президента на организацията Дейвид Рубин до членовете ѝ.

По време на церемонията звездата от "Лоши момчета" удари по лицето комика Крис Рок, който си позволи неуместна шега със съпругата на актьора Джейда Пинкет Смит и заболяване, от което тя страда. Рок беше на сцената, за да връчи статуетката за най-добър документален филм.

Миналия петък холивудската знаменитост обяви, че се оттегля от академията и каза, че ще понесе последствията, които ръководството реши, че са подходящи. След като той прекрати членството си, организацията вече не трябва да спазва установения срок, за да обсъди въпроса, обяснява в писмото си Дейвид Рубин. Той посочва, че е в интерес на всички замесени случаят да бъде разгледан своевременно.

Снимка: Getty Images

Възможните санкции могат да бъдат лишаване на актьорът от възможността да получава отличищ в бъдеще или забрана да участва в следващи церемонии за връчване на авторитетните призове.

На 27 март по време на телевизионното излъчване на шоуто в театър "Dolby" Уил Смит неочаквано се качи на сцената и шамароса Крис Рок. След по-малко от час той произнесе прочувствена реч, приемайки наградата "Оскар" за най-добър актьор за ролята си във филма "Методът Уилямс",припомня БТА. По-късно той е видян да танцува на традиционното парти след церемонията, организирано от списание "Vanity Fair".

Уил Смит поднесе извинения за неприемливото си поведение.

Снимка: Getty Images