Талантът, който притежава Тейлър Суифт се оказа наследствен.

По-рано през седмицата компанията по генеалогия, носеща името Ancestry (в превод "Родословие") разкри, че е открила исторически документи, които свързват родословното дърво на Суифт с американската поетеса Емили Дикинсън. Според тях двете жени са шести братовчедки.

Документите посочват още, че и Суифт, и Дикинсън произхождат от семейство на английски имигрант, живял през XVII в., който се заселил в Уиндзор, Кънектикът. Предците от страна на Суифт остават в Кънектикът в продължение на шест поколения, докато част от тях не се преместват в Пенсилвания, където се женят и продължават рода си.

"Забележителната връзка между Тейлър Суифт и Емили Дикинсън е само един от примерите за невероятните неща, които можете да откриете, когато изследвате миналото си", казва в изявление Дженифър Атли, директор "Изследвания" в компанията, информира сп. Rolling Stone. "Дори и да не го знаем, миналото ни може да повлияе на настоящето ни." Неслучайно Суифт е споменавала името на Дикинсън, когато е описвала стиловете си на писане на песни. "Вдъхновявам се за тях, когато чета романи и поезия, или гледам стари филми, в които актьорите носят корсети", каза преди известно време певицата в интервю. "Текстовете ми звучат като писмо от Емили Дикинсън". 

Дикинсън е една от най-великите фигури в американската поезия. Тя публикува едва шест успешни стихотворения приживе, но според легендите е написала над 300 страстни любовни стихотворения, които така и не били издадени. Никой не знае коя е тази голяма любов, тъй като Емили умира неомъжена. Любопитното при нея е, че до такава степен е била загадъчна, че това кара учените и до днес да не разбират голяма част от нейния живот. Но в света на литературата стои до величия като Едгар Алън По.