Мишел Обама може и да се е хранила в Белия дом, на официални държавни вечери, както и в ресторанти по целия свят, но изборът ѝ не винаги е бил толкова авантюристичен.

В подкаста "Your Mama's Kitchen", воден от журналистката Мишел Норис, бившата първа дама обсъди десетилетното си отвращение, което изпитва към уж най-важното хранене за деня - закуската.

"Бях доста придирчива в храненето си. Не закусвах. А брат ми ме мислеше за луда", така започна разказа си тя. "В неговото меню задължително присъстваше закуска, защото беше спортист. Сутрин на масата имаше - зърнена закуска, последвана от бъркани или пържени яйца, с много препечен хляб и бекон."

По-натам в интервюто Мишел добавя, че "всички от семейството й са закусвали, освен тя, защото презирала тази част от сутрините".

Спомените на първата дама за храната включват отчаяните опити на майка ѝ - Мариан Робинсън, да "принуди" дъщеря си да яде. Въпреки това Мишел е била "много упорита" и вместо това е избрала нетрадиционно сутрешно хранене: фъстъчено масло и желе върху хляб.

"Ядях това, докато не отидох в колежа", казва тя. "Беше нещо като компромис, който направих с майка ми, защото в него има протеин."

Макар да е яла сандвичи, тя признава, че в края на краищата обикнала яйцата.

А за ястията, които "са като вкъщи" госпожа Обама категорично застава зад "червения ориз". "Баща ми го обожава, по-сухо е, но е толкова ароматно", разкрива тя.

Мишел е известна с ангажимента си да гарантира, че здравословната храна е широко достъпна за всички американци. Всъщност по време на управлението на бившия президент в Белия дом тя въведе "Да се движим" - група за здравословно хранене, която се бори със затлъстяването при децата.

Нейната страст да проправя здравословен път на младите американци е повлияна от собственото ѝ детство. Тя казва, че целият ѝ "житейски път" е бил повлиян от кухнята - от това да бъде майка до това да е "влиятелна първа дама".