В седмицата, в която британското кралско семейство се сбогува с принц Филип, на официалната им страница в Инстаграм бе публикувана снимка на кралица Елизабет Втора и нейния съпруг, заобиколени от седем от техните правнуци.

Кадърът е заснет от херцогинята на Кеймбридж и съпруга на принц Уилям - Кейт Мидълтън. На нея са трите деца на Кейт и Уилям - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, както дъщерите на Зара Тиндъл - Лена и Миа и дъщерите на Питър Филипс - Савана и Исла.

Тъй като снимката, направена в замъка Балморал, е от 2018 г., на нея не присъстват правнуците на Елизабет и Филип - Арчи (син на принц Хари и Меган Маркъл, който се роди през 2019 г.), бебето на принцеса Юджени - Огъст, роден преди два месеца и третото дете на Зара Тиндъл - Лукас, роден през март тази година.

До смъртта на принц Филип на 9 април, херцогът на Единбург и кралицата на Великобритания се радваха на общо 10 правнучета. Скоро се очаква и раждането на единадесетото правнуче на Елизабет Втора - дъщеричката на принц Хари и Меган Маркъл, които се отказаха от кралския си статут и започнаха нов живот в САЩ. Преди време в международните медии се появи и твърдението, че принцеса Беатрис - по-голямата сестра на принцеса Юджени, също е бременна, но новината не е потвърдена от никого в британското кралско семейство.

Преди часове непоказвана снимка с принц Филип и Елизабет Втора споделиха в социалните мрежи и Уилям и Кейт с две от техните деца.

"На днешния ден споделяме снимки с херцога на Единбург", спомняйки си за него като баща, дядо и прадядо.", написаха херцогът и херцогинята на Кеймбридж.