"Чарлз III никога не е харесвал брат си Андрю", смята кралски експерт.

"Кралят никога не е бил почитател на принца", разказва Майкъл Коул пред "Sky News Australia". Според журналистът "не е голяма загуба", че не изпитват любов един към друг, предвид факта, че се карат за имоти от години.

Припомняме, че 74-годишният Чарлз изгони Андрю от Бъкингамския дворец през януари. 63-годишният принц бе подложен на проверка заради предполагаемото си приятелство с опозореният финансист Джефри Епщайн. Съобщава се, че кралят казал на по-малкия си брат, че "вече няма място" за него в официалната кралска резиденция. Оттогава херцогът потърси убежище в жилището за 46 милиона долара, наречено "Royal Lodge" ("Роял Лодж").

Снимка: Getty Images

"Конфликтът между двамата пламна още повече, след като Андрю нае строители, за да извършат така необходимия ремонт там. Първоначално се твърдеше, че херцогът не е могъл да си позволи да им плати да оправя 30-стайното убежище", са думите на експертът пред изданието. 

Снимка: Getty Images

Вследствие на това, Чарлз се наложило да "премести" Андрю във "Frogmore Cottage" - сравнително по-скромната къща, разполагаща с пет спални, от която принц Хари и Меган Маркъл бяха изгонени.

Според Майкъл изпитанието е накарало Чарлз да се почувства "уморен и яростен"