Необятното пътешествие на духа, което Античния театър в Пловдив сам по себе си предлага, ще придобие още по-вълнуващо звучене, благодарение на всепризнатия талант на Краси Аврамов, който на 13 септември ще постави в пределите на едно от най-емблематичните места у нас своя концерт-спектакъл "Български свят".

Заедно с Човека глас, който има световна музикална кариера, на сцената ще излязат 120 артисти, за да изпълнят в друг прочит неговите песни, както и съвсем новите му творби - общо 18 композиции.

Ще участват Пловдивска Филхармония с диригент Димитър Косев, балета на Държавен Музикален театър, Хорът на Пловдивските момчета, изпълнители от "Филип Кутев", и гости от Япония - тайко барабанисти Такуя.

Новината за събитието бързо се разнесе сред меломаните и вече има над 500 продадени билета. "Помня твоето велико изпълнение, с което надпяваше гърма на картечници. В бял костюм, на фона на римските колони, опасали сцената - под нощното небе над Античния театър. Пожелавам успехът да се повтори!", пише негова почитателка на страницата му във Facebook.

Купи билет

"Знам, че още говорят за концерта ми "Мълчаливи гласове", който беше заснет и излъчен по БНТ през 1998 година, затова вярвам, че 25 години по-късно хората от публиката ще дойдат някои с децата си, други - с внуците си. С този концерт, който ще бъде нещо нечувано и невиждано, искам да надградя себе си. Вълнувам се - това ще бъде сбъдната мечта", казва певецът, който е и режисьор, и продуцент на спектакъла.

Снимка: Костадин Кръстев-Коко

Водещ ще бъде актьорът Николай Сотиров, аранжиментите на песните са дело на Румен Бояджиев-младши и Добромир Кисьов. Бандата, която ще свири през специалната вечер, обещаваща да се превърне в едно наистина незабравимо преживяване, ще бъде съставена от най-добрите музиканти в страната, събрани и ръководени от пианиста Калин Жечев. Така например перкусиите ще оживеят в ръцете на Калин Вельов.

"България е един цял свят, който може да предложи много на остатъка от планетата. Едно от най-големите му богатства е музиката, съхранила нашата култура и дух през вековете. В проекта се включват редица международни музиканти, които се обединяват в изкуство, противопоставящо се на обезпокоителния образ, придобит от човечеството през последните години, заставайки срещу агресията, алчността и жестокостта", казва още Краси Аврамов.

Купи билет

С цел концертът, зад който застават "Майлс Продакшън" и Фондация "Продължи доброто", да бъде наистина паметен, в него е почти сигурно, че участие ще вземе и чуждестранна музикална звезда, чийто хит през миналата година хората по цялата планета запяха. Името му обаче все още се пази в тайна.

Снимка: Костадин Кръстев-Коко