Още от зората на времето красотата е най-могъщото оръжие, служещо вярно на представителките на нежния пол, превърнало се неведнъж в основен мотив за кръвопролития и безмилостни войни. Все пак в своя ход, историята многократно е доказала, че мъжете са способни на истински чудеса от храброст в името на женската пленителност, особено ако тя се доближава дори малко до тази на Моника Белучи, чиято съблазнителност е почти толкова легендарна, колкото онази, с която свързват Хубавата Елена, станала причина за падението на Троя, поне според древните митове и предания.

Факт обаче е, че италианката, която неведнъж е сочена за еталон, по който всички господа сравняват останалите дами, и до ден днешен не просто умело привлича всеобщото внимание към себе си, но и продължава безотказно да приковава хорските погледи, тъй като е запазила своето завладяващо обаяние и деликатна чувственост. Да, Моника е класа, стил и сексапил, събрани точно в 171 см. А съвсем наскоро вечната повелителка на мъжките фантазии, чиито сънародници лесно биха описали с думите "Mamma mia", за пореден път доказа, че притежава силата да разтапя сърца, въпреки че този септември ще навърши 57 г.

Вижте снимки на Моника >>

Преди ден в личния ѝ Иснтаграм акаунт се появиха няколко впечатляващи нейни изображения, заснети специално за сп. "Sorbet", решило за юбилейния си 30-ти брой да постави звездата на своята корица. От изданието обясниха, че изборът им бившата съпруга на Венсан Касел да украси първата страница на списанието изобщо не е случаен, понеже преди точно 3 десетилетия тя е взела решението да напусне света на модата и да навлезе в този на киното, разбира се, за огромно разочарование на всички брандове, желаещи да облекат изкусителното ѝ тяло в дрехите си.

"Тя е истинска икона с роли в над 60 ленти. Превъплъщението ѝ в Лучия Сиара във филма от 2015 г. "Спектър" (част от поредицата за британския шпионин Джеймс Бонд) бе наелектризиращо, а това в образа на оперната прима Мария Калас, изигран от нея на театралната сцена, очарова критиката, печелейки нейното признание", пишат от "Sorbet".

WINBET - истинската тръпка от победата! (18+)

Интересна подробност е, че на кадрите брюнетката пресъздава един от най-емблематичните музикални видео клипове на Мадона - "Material Girl", което навярно е добре обмислен ход, тъй като във вените на певицата също тече италианска кръв, а също така самата песен, която е вторият сингъл от албума ѝ "Like a Virgin", излиза на... 30 януари 1985 г.

На една от снимките, която всъщност е избрана за въпросната корицата, Моника стои в центъра на група млади костюмирани мъже, които са ѝ отправили поглед, изпълнен с желание, поднасяйки ѝ хартиени сърца. От своя страна тя носи сребриста блестяща рокля, следваща извивките на фигурата ѝ, която се отличава с дълбоко V-образно деколте и висока странична цепка. Визията ѝ се допълва от черни кожени ръкавици до лактите, завършващи с пера, и масивна огърлица с диаманти на шията. Белучи провокативно е поставила показалец между устните си, гледайки предизвикателно към обектива.