Комикът Крис Рок вчера се завърна на сцената за първи път, след като беше зашлевен от Уил Смит по време на церемонията на наградите "Оскар", и получава бурни аплодисменти от публиката в Бостън, съобщи Асошиейтед прес.

Рок засегна въпроса за шамара съвсем накратко, като каза, че все още осмисля случилото се в неделя и не спомена името на Смит.

"Освен странната случка, животът е доста добър", каза Рок в един момент по средата на изпълнението си. Нощното представление в Бостън се състоя само три дни след като Смит удари комика за шега по адрес на съпругата му Джейда Пинкет Смит.

Рок беше облечен изцяло в бяло за изпълнението си и изглеждаше почти смутен от многобройните овации, които получи, посочва АП. Аплодисментите продължиха с минути, а феновете крещяха: "Обичам те, Крис!". Комикът изглеждаше емоционален, разказа пред Асошиейтед прес гост, който седял близо до сцената.

"Как мина уикендът ви?", пошегува се Рок, преди да започне изпълнението си.

Цените на билетите скочиха след конфронтацията на церемонията за "Оскар"-ите, но вчера комикът даде да се разбере, че няма да говори надълго и нашироко за нея.

"Ако сте дошли да чуете това, аз ... Имам като цяло шоу, което написах преди този уикенд'', каза Рок.

Хората от публиката крещяха своята подкрепа за комика. Поне един човек извика, че Рок трябва да съди Смит.

Американският актьор Уил Смит вече се извини на водещия на церемонията за раздаване на филмовите награди "Оскар" Крис Рок, на когото удари шамар на сцената. Смит определи поведението си като "недопустимо и непростимо", извини се също така на Киноакадемията на САЩ и зрителите, съобщиха осведомителните агенции.

На 94-ата церемония за раздаване на престижните филмови награди Смит удари по лицето водещия, след като той се пошегува със съпругата на Смит Джейда Пинкет Смит, която страда от алопеция, загуба на коса.