Кристи Търлингтън е един от оригиналните топмодели на 90-те, която, въпреки че днес е 54-годишна възраст, продължава да е достойна конкуренция на не малка част от по-младите си колежки.

За разлика от други именити красавици, които търсят всякакви начини, за да продължават да изглеждат с години по-млади, Кристи е категорична, че никога не би припарила до услугите на пластичните хирурзи, защото според нея подобна намеса върху лицето изглежда странно. Тя предпочита да гледа естествените лица на жените, които застават срещу нея и посочва покойната Джейн Бъркин за типичен такъв пример и модел, на когото иска да подражава.

"Жените, които стоят по-далече от подобни намеси, са тези, на които аз се възхищавам. Обичам да гледам истински лица. Лица, върху които можеш да прочетеш историята на времето", споделя Кристи.

"Лица като това на Джейн Бъркин, такива искам да гледам. За съжаление, все по-рядко можем да ги срещнем в света, в който живеем. Джейн остаряваше грациозно, беше еднакво красива както в младите си години, така и в края на живота си. Самата аз ще бъда едно от тези лица. ", допълва още Търлингтън.

Супермоделът споделя, че не използва много разкрасителни продукти в ежедневието си. Сутрин единствено почиства лицето си, след което си слага серум с витамин С, а вече залага на маска за лице. Поддържа тонус с йога и бягане.