Американският актьор и носител на награда "Оскар" Куба Гудинг младши може да бъде подведен под съдебна отговорност по обвинения в изнасилване, извършено през 2013 г., предаде Ройтерс, като цитира решение на съдия от Манхатън.

Съдията Пол Кроти се произнесе дали има основания от Куба Гудинг младши да бъде потърсена отговорност заради обвиненията, отправени му от жена, представяща се като Джейн Доу.

Тя твърди, че два пъти е била изнасилена от актьора в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 г.

Жената срещнала Гудинг младши в бар в Манхатън през август 2013 г. и била поканена да се присъедини към него за по питие в близък хотел. Той я убедил да го придружи до хотелската му стая, където е заявил, че трябва да се преоблече. Актьорът след това е изнасилил жената.

Миналото лято Джейн Доу заведе граждански иск срещу Куба Гудинг младши. Тя иска обезщетение от малко под 6 милиона щатски долара.

Актьорът категорично отрича обвиненията.

Съдебно изслушване на Гудинг младши е насрочено за 7 септември.

53-годишният Куба Гудинг младши печели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за изпълнението си във филма "Джери Магуайър".

През 2019 г. актьорът пледира невинен по обвинения, отправени му от три различни жени, които твърдяха, че ги е опипвал. Предполагаемите инциденти са станали в нощни клубове в Ню Йорк година по-рано.