Легендарният уелски изпълнител сър Том Джоунс продължава да се радва на популярност по цял свят, завладявайки публиката с вечната си дискография от хитове и неизчерпаемия си талант и харизма. Със забележителната си кариера, продължаваща повече от шест десетилетия, Джоунс е смятан за един от най-великите певци на всички времена, продал над 100 милиона плочи и получил множество награди.

Концертът на звездата в София е на 19 юни в Зала 1 на НДК, част от световното турне на Том Джоунс "Аges and Stages", и е по покана "Fest Team" и "Live Nation".

Снимка: Getty Images

През 2013 година отново беше дух, за да представи албума си "Дух в стаята" и концертът беше така необичаен, че се помни до днес. 

Въпреки че е добре познат с хитове като "Sex Bomb", "Delilah", "Mama Told Me Not to Come", "Green, Green Grass of Home", които се знаят наизуст от няколко поколения меломани, той е преди всичко разнообразен изпълнител с истинска ритъм енд блус душа. 

Кариерата му е изпълнена с многобройни отличия и признания, включително ценното рицарско звание от кралица Елизабет II през 2006 г. "сър", множество награди BRIT, награда Silver Clef, престижната награда на Music Industry Trusts и награда Hitmaker от Залата на славата на авторите на песни в САЩ.

Том Джоунс участва и във филмови продукции - като "Mars Attacks" на Тим Бъртън и "Playhouse Presents: King of The Teds" за Sky Arts. Наред с турнетата и новите записи, Джоунс продължава да бъде и активен играч в индустрията като дългогодишен треньор на "The Voice UK" и като ценен участник в различни събития и предавания като 25-ата годишнина на MusiCares и наградите Грами, както и много други за благотворителни каузи.

Автобиография му "Over The Top And Back" е абсолютен бестселър, а издаденият през 2021 г. албум "Surrounded By Time" го направи най-възрастния певец, заемащ място номер 1 в класацията за официални албуми на Обединеното кралство с албум с нов материал, изпреварвайки Боб Дилън.

 

Снимка: Getty Images

Сър Том Джоунс е един от най-успешните артисти на всички времена, преминавайки през музикални епохи и жанрове, пресичайки класовите разделения и привличайки всички полове и възрасти и почитателите му в у нас ще имат още една възможност да станат част от спектакъла на уелската легенда.

Билетите за концерта на сър Том Джоунс влизат в продажба от 23 февруари, в 12 на обяд и са на цени от 99 до 180 лв. в мрежата на Ticketstation.