Току-що спечелилият "Оскар" за най-добър международен филм "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг ще се сдобие с холивудски облик благодарение на планиран англоезичен римейк, правата за чието заснемане е закупила продуцентската компания на актьора Леонардо ди Каприо, съобщи "Варайъти", цитиран от БТА.

Продукцията с елементи на драма и комедия "Още по едно" разказва за четирима приятели на средна възраст, изправени пред житейски кризи, които предприемат епичен запой с цел да проверят може ли алкохолът да промени качеството на живота им. Главната роля във филма изпълнява актьорът Мадс Микелсен.

Снимка: София Филм Фест

Леонардо ди Каприо е придобил правата за заснемането на римейк чрез продуцентската си компания "Appian Way" след наддаване, в което са участвали също актьорите Джейк Джиленхол и Елизабет Банкс.

Томас Винтерберг, който получи изненадваща номинация за "Оскар" за най-добър режисьор, ще бъде изпълнителен продуцент на римейка на "Още по едно". Датчанинът обаче няма да е обвързан с режисурата и сценария на предстоящата англоезична версия.

Снимка: Getty Images

Повече подробности около римейка не се разкриват, но се говори, че самият Леонардо ди Каприо ще изпълни главната роля в него.