Италианската актриса Азия Ардженто, която е сред най-изявените лидери в движението "Аз също" (Me Too) и бе сред първите обвинили продуцента Харви Уайнстийн в изнасилване, е платила значителна сума на мъж, който твърдял, че тя го е нападнала сексуално, предава БТА, като се позова на информация от "Франс прес" и в. "Ню Йорк таймс".

Вижте снимки на Ардженто >>

Освен като една от лидерките на движението "Аз също", Ардженто е и популярна като последната жена до звездния готвач Антъни Бурдейн.

Сумата от 380 000 долара била преведена на Джими Бенет, американски актьор и музикант. Той твърдял, че Ардженто извършила над него сексуална агресия в хотелска стая в Калифорния през 2013 г., пише нюйоркското издание, което се позовава на документи, които е получило от неидентифициран източник. В тях адвокатите на Бенет описват срещата му с Ардженто в хотелската стая като "сексуална агресия", която е травматизирала младия мъж и е застрашила психическото му здраве. По онова време Бенет бил на 17 години и 2 месеца, а Ардженто - на 37 години. В щата Калифорния трябва да си навършил 18 години, за да се смята, че си дал съгласие за сексуална връзка.

Бенет имал намерение да съди Ардженто за изплащане на обезщетение от 3,5 милиона долара. Накрая се стигнало до споразумение за изплащането на 380 000 долара.

Засега Азия Ардженто и адвокатите ѝ не са коментирали информацията.

Стопкадър от филма "Сърцето лъже за всичко"