Американският рапър Lil Nas X пусна на пазара своя линия "сатанински" маратонки, в чиито подметки има човешка кръв, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от БТА.

Новият продукт, разработен съвместно с компанията MSCHF, носи търговската марка "Сейтън шуз". На маратонките е нанесена бронзова пентаграма и числото 666, изписано в червено. В подметката на маратонките е добавена течност с капки човешка кръв.

По думите на представителите на компанията MSCHF кръвта е била взета от сътрудници на фирмата, които обичали да се жертват в името на изкуството.

Маратонките се пускат в лимитирана серия, като от тях ще бъдат произведени само 666 чифта. Всеки един от тях ще се предлага на цена от 1018 долара. За основа на спортните обувки е послужил моделът на Nike "Еър макс 97". Представители на Nike обаче отрекоха да имат нещо с проекта на Лил Нас Екс.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lil Nas X (@lilnasx)

Рапърът показа снимки на "сатанинските" маратонки на своята страница в Инстаграм, които предизвикаха голям брой отрицателни отзиви сред потребителите.