Преди един час примата на българската естрада, както мнозина я наричат, отмени четири от планираните си концерти, част от националното ѝ турне, започнало преди малко повече от два месеца. Тази вечер легендарната певица трябваше да се качи на сцената в Двореца на културата и спорта в старата ни столица, само че за разочарование на множеството си почитатели там, очакващи с нетърпение да я видят и чуят, няма да го стори.

Изпълнителката на "За тебе бях" обяви в официалната си Фейсбук страница, че не се чувства добре, затова отлага изявата си във Велико Търново, а също така и тези в Габрово, Ловеч и Плевен, където трябваше да бъде съответно на 26, 27 и 28 юни. Причината за това е, че е получила симптоми на грип, придружени с висока температура, по време на днешната репетиция, както сама обясни във виртуалното пространство.

"Искрено съжалявам", написа тя, като допълни, че новите дати ще бъдат съобщени възможно най-бързо, като билетите ще важат, без нужда от презаверяване.

Към момента постът ѝ е харесан от над хиляда души, като стотици от тях не само проявиха разбиране, но също така изразиха загрижеността си за състоянието ѝ. Мнозина пожелаха на носителката на множество престижни музикални награди бързо възстановяване и скорошно оздравяване в коментарите под публикацията ѝ, съпровождана от снимка от днешната ѝ репетиция.

Снимка: БТА

Въпреки че вече е над осемдесет години, Лиляна Петрова, както всъщност е истинското ѝ име, не спира да радва своите фенове с песните си, обикаляйки страната. Тази година гастролът ѝ започна от родния ѝ град Кубрат, след което продължи през Разград, Търговище, Враца, Монтана, Козлодуй и Видин. По план тя трябва да посети общо трийсет населени места, където да изпълни хитовите песни, белязали творчеството ѝ. По график срещите ѝ с публиката трябва да приключат на четвърти декември с мащабен концерт в зала "Арена Армеец".

Снимка: bulFoto