Супермоделът Линда Еванджелиста даде първото си интервю след провалилата се козметична процедура, на която се подложила преди години. Канадската топ красавица, наричана хамелеон в модата, предостави на "People" снимки, на които се вижда как процедурата "брутално обезобразила" тялото й.

"Една от най-сниманите жени в света, супермоделът Линда Еванджелиста живее в уединение от почти пет години. Сега тя най-накрая е готова да сподели историята си. Еванджелиста разказва за емоционалната и физическа болка, която хвърли сянка върху живота й през последните години, след като козметична процедура я е оставила "трайно деформирана", пишат в анонса си за последния брой от списанието.

Моделът обвинява CoolSculpting, популярна процедура за свиване на мастните тъкани, одобрена от FDA - Агенцията по храните и лекарствата, че са съсипали външността й. Вместо да се свият тези тъкани, те започнали да растат и така тя драстично покачила килограмите си и не можела да спре. Тренирала, пазила диета, почти не се хранила, и направо си загубила ума. Подложила се на още две коригиращи, болезнени операции, които я оставали направо неузнаваема.

Затова се превръща в отшелник.

Embed from Getty Images

В искрено изявление към феновете си тя поясни: "На моите последователи, които се чудеха защо не съм работила, докато кариерата на моите връстнички и колежки процъфтява, пояснявам причината - бях брутално обезобразена. CoolSculpting е процедура, която направи обратното на обещаното.

Обичах да съм на модния подиум. Сега се страхувам да попадна на някой, когото познавам. Не мога повече да живея така, криейки се и изпитвайки срам. Просто не можех да живея повече в тази болка. Готов съм най-накрая да говоря". Тя не само говори, но и предоставя снимки на тялото си като доказателство.

На снимките супермоделът от 90-те показа как кожата и мазнините около торса й пречат да може да държи ръцете си право надолу.

"Не се гледам в огледалото. Това не съм аз", добавя Еванджелиста, която е красила корици 700 пъти и е работила с някои от най-известните модни дизайнери от 90-те и началото на 2000-те. Главният редактор на "Vogue" Анна Уинтур я похвали заявявайки, че "Никой модел не е по-супер от Линда".

Embed from Getty Images

Линда в момента съди компанията, за която твърди, че й е причинила физическа болка, за нанесени щети. Надява се, че споделяйки травмата си, тя ще помогне на други, които са страдали и са мълчали в подобни ситуации.