През последните дни човек не се нуждае от календар, за да бъде сигурен, че октомври наближава... Все по-хладните напоследък сутрини и вечери сами по себе си са достатъчна индикация за настъпването на новия месец, който ни доближава с още една крачка по-близо до предстоящата зима.

Да, благодарение на коронавирус пандемията, чийто край сякаш продължава да бъде далеч, тази година жаркият сезон премина по-бързо и неусетно от обичайното, но има хора, които все още не са готови да се сбогуват с него.

Вижте снимки >>

Точно като семейство Петканови, които решиха да удължат своето лято, насочвайки се към дестинация, където топлото време отказва да си тръгне, позволявайки излизането навън, без връхна дреха след залез слънце. Преди ден в Инстаграм профилите на двойката започнаха се де появяват снимки от настоящата им почивка на Миконос, превърнал се в снимачна площадка на новия видео клип на рапъра Кристо и младата изпълнителка Ева, в който участва и актрисата Саня Борисова.

Алекс и Даниел споделиха с последователите си в социалната мрежа редица кадри от първия си ден на мястото, където са в компанията на техни приятели. По всичко личи, че използват времето, за да се насладят максимално на почивката си, която включва разходки из градските улици, обиколка на магазините с маркови стоки и посещение на местните забележителности.

Двамата качиха в акаунтите си фотографии заснети на фона на древните вятърни мелници, които са построени от венецианците през 16-ти век, а днес са се превърнали в една от емблемите на острова, тъй като някогашният му поминък е бил производството на зърно. Съоръженията са издигнати върху скали, разположени на брега на Егейско море и са първото нещо, което прави впечатление на посетителите, влизайки в пристанището на Алефкандра, нещо повече - те са видими от всяка точка на града.

"Първият залез, който наблюдавахме в Миконос, беше този при мелниците и беше като в истинска приказка!", гласи посланието на Алекс към галерия от фотографии, на които позира пред обектива с любимия си.

На снимките тя носи дълга сатенена рокля с цвят "шампанско", отличаваща се с тънки презрамки и дантела в горната част. Кройката на тоалета е свободна, а полата му се вее ефирно, подхваната от морския бриз.

Разбира се, те не пропуснаха да се отдадат и на нощния живот, с който е се слави Миконос, потвърждавайки твърденията, че той далеч не е евтин. Доказателство за това са думите на Александра, която разкри на своите почитатели, че са платили 38 евро за поръчания от Даниел коктейл.