Въпреки пандемията, която все така упорито отказва да си тръгне, и тази година жаркият сезон спаси обещанието си да изпълни дните с горещи емоции и незабравими преживявания, които сякаш са неподвластни на каквито и да било рестрикции и ограничения. Така от няколко седмици насам, подобно на "обикновените хора", обърнали гръб на обичайното си ежедневие, популярните имена у нас също се отдадоха на слънчеви ваканции, отдалечили ги максимално от познатата им обстановка. И докато по-голямата част се насочиха към родното Черноморие, сред тях има и такива, които стигнаха по-далеч.

Като например Иво Аръков и половинката му Габриела Николаева, които лятото отведе в Гърция. По всичко личи, че двойката не се притеснява от нововъдените строги мерки, касаещи посещенията на заведенията в страната, принудили жителите ѝ отново да излязат по улиците на протест, тъй като влюбените избраха за почивката си приказния остров Амулиани, намиращ се едва на 20 минути с ферибот от ръкава Атон на Халкидики.

Вижте снимки >>

Той е толкова малък, че може да се обиколи целия с каяк в рамките на половин ден, но това съвсем не означава, че не попада в списъка на най-красивите места, които южната ни съседка е в състояние да предложи на своите посетители. Напротив, дестинацията може да се определи като едно от бижутата на страната, което за щастие все още е малко познато на чужденците и се посещава предимно от гърци.

Всъщност допреди по-малко от век териториите му са били почти пусти, тъй като са принадлежали на монашеската държава Атон и в тях са живели едва шепа монаси, грижещи се за насаждения и животни. През 1925 г. там се заселват бежанци от Мала Азия, занимаващи се с риболов, които построили първите къщи на единственото и до днес селище на острова, чиито постоянни жители към момента наброяват не повече от шестстотин души.

Гледайки снимки от лазурните брегове на острова, човек лесно може да разбере защо звездата от хитовия сериал "Съни бийч" и красивата му приятелка са избрали да отидат точно там. Преди ден актьорът сподели в личния си Инстаграм профил изображения, показващи на последователите му как двамата се плават с лока по Егейско море, изследвайки местността, докато междувременно се радват на слънчевите лъчи. Наред с тях той качи и видео как скача от плавателния съд, гмуркайки в тюркоазените води на естествения басейн.

Истински фурор обаче предизвикаха снимките, които Габриела качи в своя профил. На тях тя позира пред фотографския обектив по силно изрязан бански костюм от две части, разкриващ съблазнителните извивки на тялото ѝ, способни да накарат всяко мъжко сърце да ускори ритъма си, биейки в гърдите му като парен локомотив.