През последните почти два месеца животът придоби съвсем различен и суров облик, който сякаш само за миг коренно промени познатото ежедневие. От няколко дни обаче дните започнаха отново да възвръщат своя изгубен кипеж, поемайки бавно по обичайния си коловоз. След като хората постепенно тръгнаха наново да изпълват улиците, парковете и заведенията, в началото на седмицата министъра на здравеопазването Кирил Ананиев разреши и на киносалоните, музеите, библиотеките и галериите да отворят своите врати за посетители.

Заповедта му съвпадна със 100-ото издание на предаването "Като две капки вода", което се възползва от позволението културните събития да се провеждат при 30% запълняемост на залите, и за първи път от началото на карантината допусна публика на живо в студиото си. Този акт обаче предизвика критики, понеже бе разтълкуван като послание от страна на шоуто за имитации, че вирусът и пандемията са вече минало.

В тази връзка продуцентът Маги Халваджиян използва своята лична Фейсбук страница, за да отвърне на упреците.

"Сега ще отговоря на Разбирачите, Критикарите и вечно Знаещите и Разбиращи от всичко!

Първо: Капацитетът на студиото на "Капките" е 520 души! Снощи в залата публиката беше 100 човека! Това дори не е 30 процента! Това е под 20 процента!

Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина! На онези, нямащи понятие от камери и обективи, ще разясня, че ефектът при снимане с дългофокусни обективи е точно този - смачква се перспективата и обектите изглеждат близо един до друг!

Трето: Отряд юристи обстойно разчепка заповедта на Министерството на здравеопазването и дори се свърза с РЗИ за разяснения! От РЗИ дойде писмено становище, че публика в "Капките" може да има, при спазване на гореспоменатите правила.

И четвърто: Преди да пишете глупости-проверявайте! Нова телевизия има отдел връзки с обществеността, а такъв отдел има и "Глобал Филмс"! Ани Халваджиян, която добре познавате щеше да ви отговори как се случват при нас нещата! Всъщност може би аз съм прекалено наивен, но смятам че медии, които не са в "графата" жълти, би трябвало да имат друго отношение към достоверността на написаното от тях! Но както казах, аз съм явно един наивен идеалист, който винаги се опитва да спазва правилата!", написа Халваджиян.

Предаването, чието излъчване бе едно от малкото развлечения на българския зрител във времето на изолация, е към своя край. Съвсем скоро ще се проведе неговият финал, като за първото място ще се борят четирима от участниците му. В понеделник актьорът Димитър Маринов отстъпи мястото си в последния "двубой" на Маги Джанаварова, която ще се състезава за победа с Дара, Фики и Джей Джей.