Марая Кери се завърна на първо място в класацията Хот 100 на Billboard за сингли с коледния си хит "All I Want For Christmas Is You", съобщава сайтът на изданието, цитиран от БТА.

Миналата седмица Кери отстъпи първенството на Тейлър Суифт, която се позиционира на върха с парчето "Willow" от изненадващо издадения ѝ албум "Evermore". При новата подредба Суифт остава извън Топ 10.

Възвръщайки си челната позиция с хита "All I Want For Christmas Is You" от 1994 г., Марая Кери отбелязва пета непоследователна седмица на върха в чарта. Така изпълнителката подобрява рекорда на "Чипмънкс" и Дейвид Севил от четири седмици, прекарани на върха с празничен сингъл, поставен с парчето "The Chipmunk Song".

Тази седмица девет позиции в Топ 10 на класацията Хот 100 се заемат от коледни хитове.

На местата от второ до шесто са позиционирани съответно "Rockin' Around the Christmas Tree" на Бренда Лий, "Jingle Bell Rock" на Боби Хелмс, "A Holly Jolly Christmas" на Бърл Айвс, "It's the Most Wonderful Time of the Year" на Анди Уилямс и "Feliz Navidad" на Хосе Фелисиано.

Единственият сингъл в челната десетка, който не е на празнична тематика, е класираният на седма позиция "Mood" на рапъра 24кейГолдън, записан в сътрудничество с Ян Диор.

Местата от осмо до десето се заемат от три коледни класики, които за първи път попадат в Топ 10 на класацията Хот 100 - "Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow" на Дийн Мартин, "Last Christmas" на "Уам!" и "Run Rudolph Run" на Чък Бери.