Режисьорът и носител на "Оскар" Мартин Скорсезе, който работи по филм за Исус, тръгва по пътя на светците в документална поредица за Fox Nation, предават АП и БТА.

Известният кинодеец ще бъде водещ, разказвач и продуцент на поредицата от осем части, която ще проследи живота на осем мъже и жени, обявени за светци. Сред тях са Жана д'Арк, Франциск от Асизи, Томас Бекет, Мария Магдалена и Максимилиан Колбе, францискански монах, който доброволно умира в Освиенцим (Аушвиц), за да спаси живота на бащата на едно семейство.

Документалната поредица е озаглавена "Мартин Скорсезе представя: Светците". Първите четири епизода ще бъдат излъчени през ноември, а останалите четири - до май 2025 г.

Скорсезе, който за кратко е искал да стане свещеник, преди да се насочи към киното, разкри през януари пред Los Angeles Times, че следващият му филм ще бъде адаптация на книгата "Животът на Исус" на японския писател Шюсаку Ендо.

Скорсезе и преди е адаптирал роман на Ендо - "Мълчание". В едноименния филм от 2016 г. участват Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън.