Матю Хътчинс, вдовецът на операторката Халина Хътчинс, проговори за първи път след трагедията, съобщи CNN. В предаването "Today" на NBC той каза, че смята, че Алек Болдуин е отговорен за смъртта на съпругата му. Според него "индустриалните стандарти, които не са били спазени в случая", също са отговорен фактор за случилото се на снимачната площадка на филма "Rust".

"Бях толкова бесен, наранен, когато слушах как говори за смъртта й толкова публично, по толкова подробен начин и след това не поема никаква отговорност - след като току-що е описал убийството й", каза Матю Хътчинс пред водещата Хода Котб.

Халина Хътчинс почина на 42 години през октомври, след като Болдуин стреля по време на репетиция на сцена от филма в Ню Мексико. NBC пусна откъси от интервюто с Матю Хътчинс вчера, а цялото интервю е планирано да излезе днес.

"Идеята, че човекът, който държи пистолета и прави така, че той да изстреля, не е отговорен, за мен е абсурдна!", каза Хътчинс пред NBC. "Безопасността на оръжията не е единственият проблем в този случай. Има редица индустриални стандарти, които не са били спазени и има много отговорни страни", смята той. Двамата с Халина имат 9-годишен син.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matthew Hutchins (@mhutchins777)

Както CNN по-рано съобщи, семейство Хътчинс са завели дело срещу Болдуин и продуцентските компании на филма за това че са причинили смъртта на Халина с безразсъдните си действия.

"Продължаваме да си сътрудничим с властите, за да се установи как бойните муниции са пристигнали на снимачната площадка на "Rust". Всяко твърдение, че Алек е действал безразсъдно, е напълно невярно", контрира Арън Дайър, адвокат на актьора и други продуценти на "Rust".

"Той, Халина и останалата част от екипа са разчитали на оръжейниците, че това е "студен пистолет", заявява още Дайър. Представители на продукцията към момента не отговорили на CNN, макар да са потърсени за коментар за интервюто на Хътчинс по NBC.

В Инстаграм профила на Матю Хътчинс, хората коментират, че не изглежда логично да насочва пистолет и да стреля по време на репетиция и се питат, пиян ли е бил, или има психически проблеми.