Матю Пери, актьорът, изиграл легендарния Чандлър Бинг в хитовия сериал "Приятели", издаде книга, в която открито разказва за тънкостите на измисления сериал, който го изстреля към звездната слава, и която озаглави "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

Той разказва и за зависимостта си от наркотици, от която едва не умира преди четири години. Но посвещава няколко страници и на връзката си с Джулия Робъртс и причината за края на краткотрайната им любовна връзка. Всъщност те са заедно само от няколко месеца.

"Джулия получи предложение за епизода след Супербоул във втория сезон и каза, че би участвала в шоуто само ако то има нещо общо с моята история", се казва в книгата. "Нека повторя: тя щеше да участва в шоуто само ако имаше нещо общо с моята история. Но първо трябваше да я ухажвам", добавя Пери за това как се е родил романсът им. Актьорът признава, че по онова време е изпратил на актрисата повече от три дузини рози, придружени от бележка. "Единственото по-вълнуващо нещо от идеята да участваш в шоуто е, че най-накрая имам повод да ти изпратя цветя", обяснява той.

Това обаче не е достатъчно, защото Джулия Робъртс поставя едно условие: ако той ѝ обясни квантовата физика, тя ще приеме предложението.

"На следващия ден ѝ изпратих статии, които да чете. Джулия се съгласи да участва в предаването и дори ми изпрати подарък: мъфини. Разбира се, защо не? Това беше Джулия Робъртс", продължава той с историята, която досега не е виждала бял свят.

По времето, когато се снимат на снимачната площадка, те вече са двойка в реалния живот. Това обаче не продължава дълго и скоро двамата тръгват по различни пътища. "Запознанството с Джулия Робъртс беше прекалено голямо за мен", признава Пери.

"Бях сигурен, че тя ще скъса с мен", казва той и твърди, че той е бил този, който е взел решението да направи крачката напред и да скъса с нея. "Вместо да се изправя пред неизбежната мъка от загубата ѝ, скъсах с красивата и блестяща Джулия Робъртс. Не мога да опиша объркването на лицето ѝ", заключава авторът на книгата, която ще бъде публикувана в Испания на 17 ноември под заглавие "Amigos, amantes y aquello tan terrible".

Embed from Getty Images