Майката на музиканта Джордж Харисън от "Бийтълс" твърди, че "се срамувала, че е жена", след като наблюдавала крещящи почитателки на концерт на групата, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Луис Харисън разказва на тийнейджърката Джанет Грей за сцените, на които е станала свидетел по време на изява на "Бийтълс" в Манчестър през ноември 1963-а. Джанет от Ливърпул, изпраща писма до дома на семейство Харисън всяка седмица от 1963 до 1966 г. А госпожа Харисън усърдно отговаря на хиляди фенове от цял свят.

Кореспонденцията й с Грей е лична, тъй като майката на музиканта се интересувала от живота на тийнейджърката и споделяла подробности за сина си, когато славата му расте.

В писмо, изпратено през ноември 1963 г., тя пише: "Скъпа Джанет, не знам нищо за писмото на майка ти. Все още не съм получила такова. Надявам се, че писмото ми до теб не е причина за проблеми у дома. Защото ако е така, определено няма да пиша повече... Миналата сряда отидох в Манчестър и бях отвратена от начина, по който така наречените фенове крещяха през цялото време на концерта на "Бийтълс".

Според майката на Харисън никой здравомислещ човек не би платил за билет, за да стои на мястото си и да крещи, без да чуе нито звук от сцената. "Наистина ме беше срам, че съм жена", се казва в писмото й до тогавашната тийнейджърка.

Снимки на "Бийтълс" >>> 

В кореспонденцията госпожа Харисън разказва на Джанет подробности за сина си Джордж, както и за своите собствени преживявания и пътувания.

Писмата от Луис до Джанет Грей, които са 25 на брой, са обявени за продажба от семейството на покойната им притежателка. Те са част от предмети, свързани с "Бийтълс", които ще бъдат продадени на търг на 26 август в Ливърпул, отбелязва ДПА.