Майката на покойната "Мис Америка" за 2019 г., сложила край на живота си, скачайки от 29-ия етаж на жилищната си сграда, направи първото си изявление след ужасната трагедия, въпреки желанието за уединение на семейството, потънало в траур. Ейприл Симпкинс реши да наруши мълчанието си само ден, след като смъртта на 30-годишната ѝ дъщеря официално бе определена за самоубийство от главния съдебен лекар на Ню Йорк.

"Никога не съм изпитвала по-силна и дълбока болка. Чувствам се променена, напълно различна... Онова, от което най-много се опасявахме, се потвърди. Макар да е трудно за вярване, истина е. В личния си живот Чесли е била изправена пред високо функционираща депресия, която дълго време криеше от всички, включително и мен - най-близкия ѝ довереник. Сподели ми за нея съвсем наскоро, малко преди да загине", пише тя в личния си Инстаграм профил.

Вижте снимки на Чесли >>

В публикацията си някогашната носителка на титлата "Мис Северна Каролина" изтъква, че макар земният път на наследницата ѝ да е бил кратък, той е бил изпълнен с много красиви мигове.

"Липсва ни смехът ѝ, мъдрите ѝ думи, чувството ѝ за хумор, но най-вече - прегръдките. Липсва ни всичко, свързано с нея! Тя бе жизненоважна част от семейството ни, което прави тази загуба още по-опустошителна. Чесли, беше слънчев лъч, обвит в усмивка. С ние говорихме почти постоянно, а в случаите, когато не можехме да се чуем, си пращахме съобщения. Разговорът с нея бе най-хубавата част от деня ми. За мен тя бе повече от дъщеря - тя бе най-добрият ми приятел. Обичам те с цялото си сърце, прекрасно мое момиче. Знам, че някой ден отново ще бъдем заедно... Дотогава почивай в мир", продължава нататък поста ѝ.

Чесли с майка си Ейприл

Снимка: Официален профил в Instagram

В него тя моли хората, които желаят да изпратят цветя за погребението, да не го правят, вместо това ги приканва да дарят парите за тях на организацията "Dress for Success", която е била скъпа за Крист. Изявлението ѝ завършва с благодарност към всички, уважаващи личното им пространство през в тежък момент, пропит със скръб.

Именно опитът на Ейприл с конкурсите за красота повлиява на Чесли още в ранна детска възраст. През 2002 г. майка ѝ става втората чернокожа жена в историята, спечелила короната на "Мис Северна Каролина", отбелязва сп. "People".

"Спомням си, че гледах триумфа ѝ от публиката. След това постоянно я придружавах на най-различни изяви", сподели в свое интервю преди години Крист, която бе адвокат, работещ на доброволни начала за намаляване на присъдите на несправедливо осъдени затворници. "Нейната титла ѝ предостави платформа и тя се застъпваше за въпроси, които намираше за важни, а хората я слушаха".

Това вдъхновява самата нея да започне да се състезава.

"Беше период в живота ми, когато не знаех коя съм и не бях уверена в себе си. Бях малко странно дете, което имаше една вежда и нямаше приятели", каза тя през 2019 г. "Мислех, че искам да бъда точно като нея."

Чесли с майка си Ейприл

Снимка: Официален профил в Instagram