Майката на Шер - Джорджия Холт почина на 96 годишна възраст. 

76-годишната певица съобщи новината в Twitter рано сутринта в събота. "Мама я няма", сподели Шер заедно с емотикони на тъжно лице, съобщава "People".

Това се случва три месеца след като поп суперзвездата разкри в социалните медии, че майка й е била хоспитализирана с пневмония през септември. "Мама беше болна. Тя току-що излезе от болницата. Имаше пневмония", написа Шер по това време, добавяйки в последващ туит: "Тя се подобрява".

Шер беше разказвала по време на пандемията как всички в семейството много се пазят, ходят с маски, а самата тя има астма и също е била внимателна. 

Холт - актриса, модел и певица, е родена в Арканзас през 1926 г. като дъщеря на 13-годишната Линда Инес Гъли и 21-годишния Рой Малой Крауч.

Тя получава роли в киното и телевизията, след като се мести в Лос Анджелис. Заглавията с нейно участие са от "Watch the Birdie" до "I Love Lucy". Тя също се появява в "Шоуто на Майк Дъглас" и "Шоуто на Мерв Грифин" през 1979 и 1980 г., като в крайна сметка издава дебютния си албум "Honky Tonk Woman" през 2013 г., който записва през 80-те.

През 2013 г. Шер разказа пред "People" за уроците, които е научила от Холт през целия си живот - особено за израстването си в долината Сан Фернандо. "Тя никога не е давала съвети на мен и сестра ми, защото, честно казано, знаеше, че никога няма да ги приемем", каза Шер за майка си. "Вместо това, научихме за живота, като я слушахме да говори за нещата, които е направила погрешно, и нещата, които е направила правилно". 

Embed from Getty Images

Когато Шер била малка, мислела за майка си и нейните приятели, че са "толкова красиви", а за майка си си спомня още, че е била невероятен стилист. Шер признава, ме е била твърдоглава и затова с Холт се карали много. 

"Направих няколко нередни неща, като например избягах, когато бях на 11", каза Шер тогава пред "People". "Скачих от влак с приятелите си. Просто бях много приключенски настроена, но никога не проявявах неуважение. Тя не би се примирила с това". 

Холт, която е била омъжена 6 пъти, отначало имала съмнения към Сони Боно. "Тя първо изслушва, преди да направи преценка, така че винаги можех да говоря с нея за моите романси", признава Шер.

Embed from Getty Images