Меган Маркъл изненада всички с признанието, че преди месеци е претърпяла спонтанен аборт. Публикация на херцогинята, поместена днес на страниците на вестник "New York Times, разкри че тя е била решена да запази втората си бременност в тайна, но през юли т.г. е загубила детето.

Преди часове Маркъл разказа за изданието как в разгара на лятото е почувствала неразположение и остра болка в областта на корема, докато е била с наследника си в новия им дом, намиращ се в Лос Анджелис. По думите ѝ се наложило незабавно да извикат линейка, която по спешност да я отведе в болница.

Вижте снимки на Меган и Хари >>

"Първоначално усетих, че нещо не е наред, след което дойде болката. Свлякох се на пода, държейки Арчи в ръце, и започнах да тананикам песничка, за да успокоя и двама ни. Веселата мелодия беше в пълен контраст с мъчителното усещане", разказа тя, припомняйки си трагичния момент.

В материала, озаглавен "Загубите, които споделяме", съпругата на принц Хари пише:

"Случи се през една юлска сутрин, която започна като всеки друг ден... С едното си дете в обятията знаех, че вече съм загубила второто".

Брюнетката каза, че програмата ѝ за въпросния ден е била съвсем обичайна - събудила се, нахранила кучетата, подредила дрехите и пастелите на Арчи, след което е прибрала косата си на опашка и е отишла до креватчето на своя син. Болката идва, когато сменя пелените му.

Госпожа Маркъл пише:

"Часове по-късно лежах в болнично легло и държах мократа от сълзите на двама ни ръка на съпруга си, целувайки я. Взирах се в студените бели стени, докато спрях да виждам. Опитах се да си представя как бихме могли да се излекуваме от това огромно злощастие".

В разказа си тя казва, че никога няма да забрави страданието на мъжа си.

"Видях как сърцето му се разбива, но въпреки това той се опита да задържи парчетата на моето", с мъка се сеща тя.