Преди около година, вдъхновена от сюжета на сериала "Емили в Париж", разказващ историята на млада американка, на която се налага да се премести във френската столица по работа, Миглена Каканашева, по-позната като Мегз, реши да се впусне във вълнуващо приключение, далеч от родния си дом. Подобно на главната героиня в поредицата, дизайнерката стегна багажа си и се качи на борда на самолет, но с разликата, че вместо в Града на любовта той я отведе в Близкия Изток. Откакто обърна гръб на всичко познато и се установи за постоянно там, името ѝ съвсем нормално започна да отсъства от родната преса, макар преди това да имаше постоянен абонамент за нея.

Въпреки това, ако някой от почитателите ѝ иска да разбере какво прави брюнетката в почти всеки един момент, то всичко, което трябва да стори, е просто да отвори личния ѝ профил в Инстаграм, превърнал се в неин виртуален дневник. В платформата тя не спира да споделя свои снимки, разказвайки историите, криещи се зад тях. Така например съвсем наскоро носителката на престижната награда на Академията за мода -"Златна игла", разкри на последователите си, че е сбъднала още една своя дългогодишна мечта, посещавайки екзотичната Индия.

Вижте снимки >>

Преди ден тя качи в мрежата галерия от три изображения, на които позира, застанала пред първия мавзолей в страната - този на владетеля Хумаюн. Строежът на гробницата, намираща се в югоизточния край на Ню Делхи, около която към днешна дата е изграден парк, е завършен в рамките на седем години, и по-точно в периода 1565-1572 година, по проект на персийския архитект Мирак Мирза Гияс. Впечатляващият архитектурен стил на сградата, която е включена в Списъка със световно наследство на ЮНЕСКО, е характерен за Моголската империя, просъществувала на от 1526 до 1858 г.

На кадрите брюнетката носи рокля, която е комбинирала с плетен пуловер и боти на висок ток, а единственият ѝ аксесоар е широката ѝ усмивка, причина за която е радостта, че се намира отдавна желаното от нея място, което по думите ѝ е преобърнало нейния вътрешен свят.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Още преди да стъпя в Индия, знаех, че пътуването ми дотук ще ме промени завинаги. Отдавна го мечтаех, но пандемията ме позабави мъничко. Никога обаче не съм подозирала, че да тръгна сама за тази дестинация, ще се окаже едно от най-смелите и луди неща, които съм правила в живота си", сподели бившата участничка в предаването "VIP Brother" в поста си.

Преди един час Миглена сподели снимки от друга забележителност, превърнала се в емблема на страната, а именно величествения Тадж Махал, който е считан за най-големия паметник на любовта. В посланието към изображенията си Каканашева разказа накратко всичко, което е научила за зданието от екскурзовода, разказал по неговата интригуващата история през обиколката им.

"Шах Джахан създава Тадж Махал, за да погребе в него любимата си -Мумтаз Тадж Махал, която умира едва на 39 години, докато ражда 14-ото им дете. Гробницата прилича на дворец и цялата е покрита със скъпоценни камъни. Струи се 22 години, от 20 000 души. Днес, дори след множество грабежи, е оценена за над 80 милиарда. В центъра ѝ лежи Мумтаз".

Така започна историята си тази сутрин на изгрев слънце моя гид. "Гледай внимателно, само едно нещо тук е несиметрично. Накрая ще те попитам кое".

Снимка: Официален профил в Instagram

Разказът продължи - най-малкият син на Шаха, избива братята си, за да се възкачи на трона. А самия Шах Джахан хвърля в затвор. По ирония на съдбата неговият затвор са някогашните покои на поминалата му любима. Там той прекарва 8 години в самота. Когато умира, няма къде да го погребат, защото заради развоя на събитията неговата гробница остава недовършена. Тогава любимата му дъщеря го погребва в гробницата на майка си. Така Шах Джахан и Мумтаз живеят безкрая заЕДНО"

Именно това е единственото несиметрично в това чудо на света, по-късно добавеното тяло на Шах Джахан.

Любовта е несиметрична, непредвидима и изумителна. Тя има собствена интелигентност, която дори най-добрите архитекти и всичките богатства на света не могат да проектират и там където си тръгнал само любовта може да те заведе", завършва Мегз.

Снимка: Официален профил в Instagram