Беше преди почти две десетилетия, когато "Страстите Христови" на Мел Гибсън щурмува боксофиса и спечели над 622 милиона долара по целия свят, пише "Daily Express".

Библейският епос завършва с възкръсването на Исус от мъртвите и оттогава както режисьорът, така и неговата звезда Джим Кавийзъл планират дългоочаквано продължение, фокусирано върху последиците от Възкресението.

През последните години се говореше, че филмът ще бъде "шедьовър" и "най-великият филм в световната история".

И сега самият Гибсън даде актуална информация какво се случва с проекта и призна, че всъщност избира между два сценария. 67-годишният актьор беше попитан дали блокбастърът ще излезе скоро. 

"Да, по-скоро, защото това е толкова мащабно начинание. Не става лесно и бързо. Трябва наистина да обмислиш какво ще покажеш, за да бъде трогателно. Не е линеен разказ. Има много неща, които да съпоставиш едно срещу друго, дори от различни периоди от време, за да илюстрираш в пълнота. И мисля, че това ще бъде истински пъзел за нареждане.

Имам два сценария и единият от тях е много структуриран и много силен сценарий и нещо повече от това, което бихте очаквали, а другият е като психеделично преживяване, предизвикано от поглъщането на халюциногена LSD. Защото отиваш в други сфери и други неща. Имам предвид, че си в ада и гледаш как ангелите падат. Това е някакъв вид лудост", коментира Гибсън. 

На въпрос дали Кавийзел ще повтори ролята си на Исус Христос, режисьорът потвърди: "Да, разбира се".