Националният празник на САЩ - Денят на независимостта, бе отбелязан подобаващо от семейство Тръмп.

Вижте снимки >>

Доналд и Мелания Тръмп изненадаха медиите с поведението си. Те се появиха хванати за ръка и в чудесно настроение, което им придаваше вид на нормална щастливо женена двойка, с което опровергаха постоянните шушукания за крах в отношенията им.

Тръмп носеше типичната за него едноцветна вратовръзка в червено, а Мелания отново прикова погледите с визията си. Тя изглеждаше празнично в цветовете на американското знаме, а деколтето на карираната рокля Ralph Lauren бе повече от впечатляващо. Кройката на тоалета много добре подчертаваше фигурата на госпожа Тръмп. Талията ѝ бе подчертана с червен кожен колан с панделка на Alexander McQueen, съчетан с обувки на висок ток от Christian Louboutin.

Президентското семейство поздрави събралото се множество, а Доналд Тръмп раздаде автографи. След това те изгледаха празничната заря от балкона на Белия дом.

Американците посрещнаха Деня на независимостта с барбекюта и фойерверки, отбелязвайки с осветени от времето традиции 242-рия рожден ден на страната си.

"Конститюшън", най-старият действащ боен кораб света, влезе в пристанището на Бостън и даде залп с 21 оръдия в чест на националния празник. Фрегатата, построена през 1797 година и наричана още "Старчето с железните хълбоци", напусна кея си в Чарлстън и измина разстоянието до форт "Индипендънс" на бостънския Касъл Айлънд, като по време на пътуването моряк рецитираше Декларацията на независимостта.

В Бристол, Роуд Айлънд, тълпи празнуващи отново станаха свидетели на най-старото непрекъсвано честване на Деня на независимостта - Бристолския парад. Той се провежда от 1785 година и обикновено привлича близо 100 000 в крайморския град.

На Западната ливада на Капитолията в зрелищен концерт се включиха звезди като "Бийч бойс", "Темптейшънс", Джими Бъфет, Чита Ривера. Излъчването на концерта на живо и фойерверките по телевизия Пи Би Ес е най-старата телевизионна традиция в страната, макар тази година да го конкурираше програма от Белия дом, който организира собствен концерт.

Фойерверките над Ню Йорк показаха 25-минутен спектакъл, но някои места в американския Запад трябваше да отменят планираното огнено шоу заради опасност от пожари.

За мнозина това бе първият Ден на независимостта като американски граждани, тъй като в цялата страна се проведоха церемонии по натурализация. В Ню Хемпшир американско гражданство получиха над 100 души от 48 държави.

В Юта представители на ЛГБТКю общността за първи път се включиха в прочут фестивал за четвърти юли в консервативния град Прово, след като организаторите с години блокираха участието им. Сред участниците бяха център на ЛГБТКю младежи и организация, работеща да изглади пропастта между общността и консервативната църква на мормоните.

В традиционното надяждане с хотдог шампионите при мъжете Джоуи Чеснът и при жените Майки Судо защитиха титлите си, спечелвайки приза за съответно 11-и и 5-и път, съобщава БТА.