Пеньо Пенев, често наричан Поетът с ватенката, е написал: Човекът е човек, когато е на път. И макар днес думите му да са се превърнали в стереотипна фраза, всъщност те съдържат много истина. Пътувайки по широкия свят и опознавайки нови места и традиции, хората преоткриват не само света, но и самите себе си. Всеки пътешественик би подкрепил това твърдение, а със сигурност и Михаела Филева би се съгласила.

Певицата е доказала, че е авантюрист по душа, а обиколките на земното кълбо са нейна страст. При всеки сгоден случай тя стяга багажа си и се отправя към някоя далечна дестинация, възползвайки се максимално от възможностите и преживяванията, които предлага мястото. В това отношение брюнетка е истински професионалист, точно както и на музикалната сцена.

Вижте снимки >>

Сега обаче изпълнителката има верен спътник в своите приключения - половинката ѝ Стефан. От първата снимка за 2020 г., която Михаела публикува в Инстаграм страницата си, стана ясно, че тя се оправя към Африка. На изображението се виждаха два билета, което подсказваше, че любимият ѝ ще я придружи. Така и стана.

Преди броени часове Филева публикува в сайта за фотосподеляне кадър, на който двамата с партньора ѝ позират на географския нос Кейп Пойнт, намиращ се в най-югозападната част на крайбрежието на Южна Африка. На върха на стръмният скалист релеф от пясъчници е построен морски фар, до който се стига с фуникулерът "Летящият холандец". На фотографията певицата носи къса черна тениска над пъпа с щампа на дъга, къси панталони в тон, обърната назад шапка с козирка, слънчеви очила и синьо яке, а Стефан е заложил на блуза с моряшко райе в синьо и бяло. Отборът от пътешественици се допълва от двама техни приятели.

Преди да покорят възвишението, съдийката от "Гласът на България" сподели галерия от две изображения, на които "търси Немо"... Всъщност, тя се е снимала в прочутия Аквариум на двата океана в Кейптаун, който след като бе затворен заради ремонт на експозицията, отново отвори врати през 2015 г. В подводния резерват живеят повече от 3 000 морски обитатели, като мястото позволява на посетителите си да плуват заедно с тях.

На кадрите Михаела се намира в специален "купол" насред един от аквариумите и се любува на множество оранжаво-бели риби-клоуни, точно като героя в продукцията на "Disney" и "Pixar".