Михаела е позната на публиката у нас от момиче. Звездата ѝ изгря в третия сезон на "Х Фактор", когато тя достига до финалния концерт на предаването и излизе от него като любимка не само на децата, но и на техните родители. Вокалното ѝ майсторство е неподражаемо, желанието ѝ да върви напред - също. Саня Армутлиева стои зад нея още от времето на телевизионния формат, където е жури и ментор на певицата. След края му, стана неин продуцент и мениджър, а кариерата на талантливото момиче тръгна стремглаво нагоре.

Наскоро дебютният ѝ албум "Стъпка напред" ѝ донесе отличието "БГ албум" на Музикалните награди на БГ Радио, на чиято сцена тя за първи път представи своята нова песен "Сериал", която бе избрана за основен саундрак на поредицата "Пътят на честта". Действието във видеоклипа към парчето, излязъл преди броени дни, се развива директно на снимачната площадка на шоуто, където певицата влиза в ролята на страничен наблюдател и невидим свидетел на съдбите на героите, изиграни от актьорите Силвия Петкова, Ивайло Захариев, Орлин Павлов, София Маринкова и Галя Сарафова. Пред Life.dir.bg изпълнителката разказа повече за усещането да бъде част от продукцията. Освен това, вдъхновена от проекта, тя разкри дали планира да направи завой в своята кариера, насочвайки се към изяви на малкия и големия екран.

Вижте снимки на Михаела >>

Здравей, Михаела! Първо искам да те поздравя за наградата "БГ албум", която неотдавна спечели на тазгодишните музикални отличия на БГ Радио. Как се чувстваш, при положение че получи толкова голямо признание още с дебютния си албум "Стъпка напред"?

Чувството за победа още с първата стъпка напред е велико, защото знам колко много труд и сърце вложихме аз, Pavell (Павел Николов), с когото създадох албума, и екипът ми в направата му! Наградата и любовта на публиката са стимул за още и още работа!

Сега кажи честно, след това постижение, наред с триумфа ти в "Като две капки вода" и "Маскираният певец", свикна ли вече да получаваш награди или напротив?

Отличията ги приемам като знак, че вървя в правилната посока, но никога не съм се стремяла към тях на всяка цена. Обичам музиката, обичам да виждам как хората пеят текстовете, които с Павел пишем с такава любов. Ето това е най-искрената награда за мен. 

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Ако сега получиш обаждане с възможността да участваш в още едно шоу, подобно на вече споменатите, би ли приела?

Предаванията, в които участвах, ми дадоха наистина много - научиха ме на зверски професионализъм, дисциплина и вдъхновение. Оставиха ми спомени, незабравими творчески срещи, добри приятели и любяща публика. Аз също дадох много от себе си в тях и съм изключително благодарна! В момента съм напълно фокусирана върху създаването на нова музика и искам да използвам цялата си енергия там, но в бъдеще, защо не?

Хайде сега да се насочим към друга тема, в която съм сигурен, че ще се чувстваш в свои води, а именно музиката. Наскоро излезе новата ти песен "Сериал", какво можеш да ни разкажеш за нея?

Песента направих отново с Павел на едно красиво и вдъхновяващо място сред природата - село Крушаре, където живее баба му. Той беше написал първия куплет и припева преди време, пусна ми демото и ме помоли да го изпея, след което заедно написахме втория куплет и се влюбихме във финалния резултат! Посланието на текста е истински сюжет за филм и сме изключително щастливи, че парчето малко по-късно бе избрано за основна музикална тема на 2-рия сезон на "Пътят на честта"! Щастливи творци сме!

Видео клипът към парчето е заснет в продължение на четири дни на снимачната площадка на поредицата. Беше ли вълнуващо да се озовеш там?

Изключително! Благодаря на NOVA, Albion Films и екипа ми от "Вирджиния Рекърдс", че сбъднаха този прекрасен проект! Благодаря и на актьорите Силвия Петкова, София Маринкова, Галя Сарафова, Орлин Павлов и Ивайло Захариев, които ми помогнаха много по време на снимките на видеото със страхотния си талант и хъс в изиграването на едни от най-ключовите сцени. Станах свидетел на заснемането на хубаво българско кино.

Как преминаха самите снимки и почувства ли се като част от продукцията?

Почувствах се на мястото си... Дори се замечтах за някоя роля (смее се).

Самата ти следиш ли сериала?

Вълнувам се много, да! Чакам с нетърпение втория сезон, а сега гледам повторението на първия.

Към днешна дата много световноизвестни певици са се изявявали в киното и телевизията. Мислила ли си по въпроса и ти да направиш подобен "завой" в кариерата си?

Както споменах... замечтах се! Бих направила този завой, просто защото усещам, че ме влече! Ще се радвам и това да ми се случи, но всяко нещо с времето си.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Какъв е филмът, в който си представяш, че заставаш пред камера?

"Бурлеска" или "Алиса в страната на чудесата", а може и някой екшън или драма.

Интересно ми е, коя е песента, която описва твоята история или теб самата, и би определила като саундтрак на живота ти?

Саундтракът на живота ми е дебютният ми албум "Стъпка напред". 

Не остана много до края на лятото, което сякаш и тази година се изниза неусетно... Планирала ли си как ще прекараш времето до началото на есента? Смяташ ли да пътуваш някъде?

В момента съм на семейна почивка, която винаги е от най-хубавите преживявания през годината! Нямам много време с близките и се възползвам максимално. След това ме чака само работа и срещи с любимата ми публика!

С какво ще запомниш настоящия жарък сезон?

Определено с пътувания и появата на "Сериал".

Снимка: Вирджиния Рекърдс