Мила Йовович обяви, че ще продаде на търг уникална роля и приходите ще бъдат дадени за благотворителност в Украйна, предават чуждестранните издания.

Звездата от "Заразно зло" работи с украински дизайнер върху дрехата, на която ще бъдат зашити "любовни писма" до Украйна.

В публикация по повод една година от началото на конфликта в родината ѝ, холивудската актриса сподели снимки от създаването на роклята, както и собственото си стихотворение, което ще бъде пришито на нея.

Дрехата ще бъде продадена на търг, като всички приходи ще бъдат предоставени на благотворителната фондация на Олена Зеленска, първата дама на Украйна.

Мила Йовович, която е родена в украинската столица Киев, е сред многото артисти в Меката на киното, които онлайн изразиха съпричастност след инвазията миналата година.

Други известни личности, включително Мадона, Кайли Дженър и Пинк, изпратиха своите мисли и молитви към хилядите разселени заради конфликта.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Milla Jovovich (@millajovovich)

"Днес се навършва една година от войната срещу Украйна", написа Йовович в профила си в Instagram. "Работя с изключителен украински дизайнер @lever_couture, взима "любовни писма" за Украйна и ги шие на ръка върху модна рокля, която ще бъде продадена на търг, като всички приходи ще отидат за @zelenskafoundation".

Актрисата публикува и строфи от стихотворението си, предава БТА. Също така засвидетелства и обичта си към родната Украйна.

Миналата семица, на първата годишнина от руската инвазия в страната, президентът Володимир Зеленски обеща Украйна да направи всичко по силите си, за да победи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos