Вчера ни напусна голямата българска певица Ваня Костова. За смъртта ѝ съобщи първо композиторът Стефан Диомов.

Снощи лекарски екип е бил извикан по спешност в дома на певицата, но за съжаление медиците не са успели да ѝ помогнат, съобщиха по-късно от Нова ТВ.

В сутрешния блок на телевизията днес своята тъга от загубата и най-ярките спомени за Ваня Костова споделиха Мими Иванова и Развигор Попов, които се включиха в предаването с видеовръзка от дома си. И двамата бяха единодушни, че българската музика и цялата музикална общност у нас е изгубила много със загубата на тяхната колежка Ваня Костова. Те обаче все още не могат да свикнат с мисълта, че нея я няма. Спомнят си, че тя е имала страхотно чувство за хумор и е обичала да събира приятелите си.

Ако има една дума, с която може да опише певицата, Развигор Попов бе категоричен:

"Душа. Тя беше една голяма душа... Така се и обръщаше към хората. Казваше "Как си, душа? И беше душата на компанията."

"И винаги пееше", допълни Мими Иванова.

Стопкадър: NovaPlay

"С мъжа ми не можем да свикнем с мисълта, че Ваня я няма. Тя имаше един от най-вълшебните и разпознаваеми гласове. Българската музика изгуби много. Ваня имаше страхотно чувство за хумор, умееше да обединява хората", каза още тя.

И двамата пазят много и все хубави спомени за Ваня Костова, която много ще им липсва.

Пред Летния театър в Бургас бе тази сутрин младият изпълнител Стефан Илчев, който се включи в предаването със своите спомени за Ваня Костова, като подчерта, че той е преди всичко голям почитател на певицата.

Стопкадър: NovaPlay

"Имал съм честта да бъда заедно с нея на една сцена. Това е глас, който ще помним винаги. Нейната музика ще остане завинаги с нас", каза певецът Стефан Илчев.

"Нека нейният глас да озарява и озвучава Небесното царство, а нейната музика ще остане завинаги с нас!"

Снимка: Nova