Монакската принцеса Шарлен живее в Швейцария и се вижда с принц Албер само по церемониални поводи, твърдят германски и френски медии, цитирани от в. "Дейли мейл".

Семейството прекарва лятото на яхта с 8-годишните близнаци Жак и Габриела. След това обаче Шарлен не се връща в двореца, а живее в чужбина, което поражда слухове за състоянието на връзката й с принц Албер. Близък на двойката каза пред френския в. "Воаси", че бившата плувкиня, която е на 45 години, и 65-годишният син на Грейс Кели са само "церемониална двойка". След като тя обещава да се връща в Монако по официални поводи, й разрешават да вижда децата по-често.

През март принцеса Шарлен беше видяна в Милано без халка, но отрече да се развежда, припомня БТА.

"Албер и Шарлен сега са добри партньори, редуват се да гледат децата", каза техен близък пред в. "Билд".

През 2021 г. и 2022 г. Шарлен прекара 10 месеца в родната си РЮА, където замина за един месец. Наложи й се да остане по-дълго по здравословни причини. Когато се завърна в княжеството беше обявено, че още не е добре. Принц Албер каза пред сп. "Пийпъл", че Шарлен е осъзнала, "че има нужда от помощ, че е преуморена и не може да изпълнява официални задължения, да се справя с живота и дори със семейния живот". Лечението й не било в Монако от съображения за поверителност. Тогава "Воаси" написа, че Шарлен се лекува в Швейцария.

Принц Албер се ожени за Шарлен през 2011 г. Тя роди децата им през 2014 г. Слухове за раздялата им има отдавна, включително, че три пъти се е опитала да избяга преди сватбата. Двойката отрича да има проблеми.

Близки на двойката обаче казват, че Шарлен се е разстроила от среща с Никол Кост, майка на първия син на Албер. Тя била поканена на 74-ия бал на Червения кръст.