Много рядко са случаите, в които двама души съумяват да запазят добрите си отношения, след като веднъж са взели решението да сложат край на романтичната си връзка. Особено ако става въпрос за известните личности... По неписано правило по-голямата част от техните романси приключват точно така, както са започнали - с гръм и трясък.

Но не така стоят нещата при едни от най-обичаните, макар и бивши, двойки от европейското кино, а именно Моника Белучи и Венсан Касел. Актьорите са живото доказателство за това, че не е необходимо след раздялата си с някого човек да се опитва да забрави причините, накарали го да се влюби в него на първо време. Напротив, именно тези фактори помагат на взаимното уважение остане жива, при все че любовта вече си е отишла.

Вижте снимки на Моника и Венсан >>

Французинът и италианката официално споделят 14 години от живота си, поне в продължение на толкова са женени, въпреки че в началото на познанството си, датиращо от 1996 г., когато снимат филма "Апартаментът", никой от тях не изпитва влечение към другия. Нещо повече, те изобщо не се харесват от пръв поглед. Според Венсан екранната му партньорка изглежда напълно безмозъчна, а от своя страна Моника го намира за превзет и надут сноб.

В крайна сметка историята им претърпява обрат, след церемонията по връчването на наградите "Сезар", на които Белучи получава отличие за изпълнението си в романтичната драма, тъй като двамата прекарват нощта заедно. Но това съвсем не е достатъчно за красавицата да излезе на истинска среща с Касел. Минава дълго време преди тя да склони да го стори, а заветното "Да" му казва, след като той катастрофира.

Бракът им приключва през 2013 г., а по ирония на съдбата повод за развода им е точно онова нещо, което преди години ги е събрало... В ранния етап на техния съюз Винсан изтъква в свое интервю, че е щастлив от факта, че подобно на него самия, половинката му цени свободата си. Като доказателство на думите му, те разпределят времето си между три имота - в Париж, Рим и Лондон, но не винаги са заедно на едно и също място.

Впоследствие обаче актьорът променя мнението си и иска да заживеят с двете си дъщери в един дом, като желанието му е да се преместят в Бразилия. Скоро след това общият им път приключва. Но въпреки всичко и до днес между тях съществува близост, разбира се, чисто приятелска, а мостът, който винаги ще ги свързва, са Дева и Леони Касел.

Доказателство за това са съвсем скорошните папарашки снимки, показващи времето, което звездите прекарват заедно с децата си на езерото Комо. В момента те са там, за да окажат подкрепа на Дева, която снима рекламна кампания с гиганта "Dolce & Gabbana". Това е вторият съвместен проект на 15-годишното момиче и модния бранд, тъй като през февруари т.г. тя стана лице на парфюма им "Shine".

На изображенията ясно личи, че четиримата прекарват всеки миг заедно, а родителите и сестрата на Дева са неотлъчно до нея и на снимачната площадка. Самата фотосесия преминава под засилени мерки за сигурност, предвид пандемията от Covid-19, а всички участници в нея, с изключение на тийнейджърката, носят защитни маски.

Пред фотографския обектив Дева, която не само поразително прилича на своята прочута майка, но вече уверено върви по стъпките ѝ, носи нежна къса рокля в светъл цвят, изработена от лек и ефирен плат. Дългите ръкави на дрехата, наред с деколтето и полата, завършват с деликатна дантела. А цялостната ѝ визия се допълва от чифт обеци във формата на цветя и златисти сандали.

Самата Белучи обаче сподели в свое интервю, провело се през началото на т.г., че не желае наследницата ѝ да навлиза в шоубизнеса толкова отрано.

"Тя ще продължава да ходи на училище. Сега просто искаше да разбере какво е да си част от модния свят, затова прие предложението. Мисля, че имаше желанието да докаже на себе си, че би се справила с подобна задача и може да изкарва парите си сама", каза италианката.

Междувременно втората съпруга на Касел - 23-годишната Тина Кунаки, която през лятото на 2018 г. го дари с още едно момиченце, носеща името Амазони, се намира в Гърция, където е на почивка с дъщеря си.